Ljeto je na samome vrhuncu, stoga valja istaknuti još poneki skriveni dragulj naše obale koji bi mogao postati najdraža ljetna destinacija.

Jedna takva plaža smjestila se u priobalnom naselju Živogošće u Makarskom primorju koje se sastoji se od tri manja, nepovezana mjesta. Tako se u podnožju Biokova skrivaju Porat, Mala Duba i Blato.

Ondje su se maslinici i borove šume nadvili preko šljunčanih plaža koje turisti još uvijek nisu otkrili, stoga je ovo mjesto pravi raj na zemlji za sve one koji su željni nešto intimnijeg ljetovanja, bez previše buke i gužve.

Plaža koja je danas u središtu pozornosti jest predivna Velika Duba. Do plaže se može doći 700 metara dugom stazom od mjesta Živogošće Blato, a ta uvala slovi kao jedna od najljepših u tome kraju.

Do plaže se može doći i s Jadranske magistrale, ali i po šumskim puteljcima, stoga je ovo mjesto odlično za razne profile ljudi.

Iako ima hlada, radi se o malenom području, stoga ponesite suncobrane i svu potrebnu opremu, posebno ako na plaži boravite s djecom.

Kako bismo sačuvali ljepotu i čistoću našeg mora i naših plaža, podsjećamo koliko je važno da svatko od nas svojim malim doprinosom njihova nezagađivanja napravi veliku razliku.

15 hrvatskih plaža s najljepšim tirkiznim morem

Zapanjujuća plaža na Krku nestvarnim izgledom opravdava svoje ime

Opisuju je čarobnom: Hrvatski otok bez prometa s jednom od najljepših pješčanih plaža