Krajnji jug Lijepe Naše skriva puno više od povijesnog Dubrovnika. Za sve one koji žele na trenutak odmoriti dušu i napuniti baterije, Elafiti su savršen ljetni izbor.

Galerija Plaža Šunj na otoku Lopudu - 3 Šunj Šunj +5 Otok Lopud

Najljepši dubrovački arhipelag se smjestio sa zapadne strane Grada i u svojim prostranstvima sakrio čarobne plaže, netaknutu prirodu, maslinike, povijesnu arhitekturu te okuse svježe ribe i dobre kapljice vina.

Od desetak Elafita, tri su naseljena otoka. Predivni Šipan, koji skriva preko 60 ljetnikovaca. Koločep, koji će zaljubljenicima u prirodu i ronjenje ponuditi savršeno ljetovanje. I na kraju, suncem okupan Lopud, mjesto neopisivog mira koje skriva jednu od najljepših plaža na Jadranu – pješčani i predivni Šunj.

Šunj Plaža Šunj na otoku Lopudu savršen je izbor za roditelje s djecom (Foto: Shutterstock)

Šetajući Dubrovnikom možemo primijetiti mnogo ponuda za izlete na Elafite. Zbog paprenih cijena, do Lopuda je najbolje i najjeftinije doći Jadrolinijom, brodom Postirom koji isplovljava iz dubrovačke luke Gruž.

Plaža Šunj izgleda poput skupe Instagram destinacije. Čisto i toplo more koje će vas pozdraviti s pedeset nijansi plave, vreli pijesak pod nogama, gusta borova šuma sa šetnicama i debelim hladom, drveni kreveti ispod slamnatih suncobrana, šareni putokazi koji će vam pokazati gdje se nalaze ukusni ( i cijenom prihvatljivi) kokteli – samo su neki od prizora koji će plažu Šunj staviti na sam vrh omiljenih ljetnih destinacija.

Plaža Šunj na otoku Lopudu Pješčana plaža Šunj (Foto: Getty Images)

Čak je i vožnja do Šunja poseban doživljaj. Na Lopudu nema automobila pa će vas od centra Lopuda do plaže Šunj dovesti zanimljivi taksi – autić za golf kojim upravljaju srdačni otočani. Vožnja traje 10-tak minuta, a doživljaj je zaista poseban. Vjetar u kosi, miris borova i netaknuta priroda, garancija su za savršen odmor.

Šunj je poseban po dugačkom plićaku i izrazito toplom moru. Kako biste zaplivali, trebate hodati gotovo 150 metara. Upravo je zbog toga savršen izbor za roditelje s malom djecom koji mogu bezbrižno odmarati dok se mališani opušteno brćkaju u plićaku. Također, ondje nema prometa pa nema brige ako klinci žele prošetati i istražiti mjesto.

15 hrvatskih plaža s najljepšim tirkiznim morem Punta Rata, Brela Plaža Vučine Plaža Podstrana +6 Bošana, Otok Pag

15 plaža idealnih za odmor s djecom Slatina Dražica Vela Pržina +11 Vela Plaža

Ako vas umori jako šunjsko sunce, osvježenje možete potražiti na brežuljku u gustoj borovoj šumi koje se prostire iznad plaže. U park-šumi možete predahnuti na klupama u dubokom hladu topola, prošetati pješačkim stazama ili se osvježiti u rajskom kutku s ljuljačkama, mrežama i dekama za piknik.

Na ovom ćete mjestu napraviti najljepše ljetne fotografije koje će se nakon posjeta Šunju pretvoriti u najdraže ljetne uspomene.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju