Ova vježba navest će vas na razmišljanje i uputiti na koordinaciju tijela. Vrlo je zabavna, a njome ćete ojačati trup, smanjiti bolove u leđima i popraviti držanje.

Galerija

U našem Fit izazovu vježbajte na svježem zraku, zabavljajte se i postižite rezultate. U 16 videa naša trenerica Nina Šuprina i nutricionistica Zrinka Babić pokazat će vam kako je usvojiti zdrave navike lako. Svaki dan donosimo jednostavne i korisne vježbe koje će oblikovati vaše tijelo ili recept za kreativan i uravnotežen obrok koji će vam pomoći u ostvarenju vaših fitnes ciljeva.

Pratite nas svaki dan i naučite neku novu vježbu ili recept koji ćete uz PIK-ove šunke napraviti u samo nekoliko minuta kako biste u njemu uživali nakon treninga, i to na otvorenom ili bilo gdje – jer bilo što može poslužiti kao stol.

Nina Šuprina Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio


Dijelite ga s prijateljicom ili nekom drugom dragom osobom koju ćete također motivirati na promjene.

Ova vježba zabavit će vas jer razvija motoriku, ali i učvršćuje trup. Čvrst core smanjit će bolove u leđima i popraviti držanje, ali će raditi i trbušnjaci.

Pseći hod Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

VJEŽBA – PSEĆI HOD

Stanite na sve četiri s podignutim koljenima od poda. Trup neka vam bude stabilan i čvrst. Duboko dišite i istovremeno pomičite prema naprijed suprotnu ruku i nogu. Ovu vježbu koja navodi na razmišljanje i koordinaciju tijela izvodite 45 sekundi.

Bruskete s tapenadom i Purećom mediteranskom šunkom Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

NAHRANITE MIŠIĆE UZ POVJETARAC I MEDITERANSKU PREHRANU

Sve može poslužiti kao stol pa u zdravim zalogajima uživajte na otvorenom, poslije vježbe. Za obroke birajte namirnice sa smanjenim ili zdravim masnoćama, bogate proteinima i napunite izgubljeno gorivo visokoglikemijskim ugljikohidratima.

Mediteranska prehrana po mnogim je stručnjacima optimalna kada je riječ o zdravu načinu života jer nudi uravnotežene obroke koji osiguravaju sve nutrijente našem organizmu.

Inspirirani namirnicama koje su i nama vrlo bliske možete napraviti brze i ukusne obroke koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve i pritom se osjećate poletno i puni energije.

Nina Šuprina Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio


Nahranite mišiće i vratite energiju brusketama s PIK-ovom Purećom mediteranskom šunkom obogaćenom mirisnim začinima.

PIK-ove Pureće šunke imaju nisku kalorijsku vrijednost i mali udio masnoće, dok su istovremeno prirodno bogate proteinima. Idealne kada želite ostvariti svoje fitnes ciljeve.

Nahranite mišiće Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

BRUSKETE S TAPENADOM I PUREĆOM MEDITERANSKOM ŠUNKOM

Sastojci:

  • 2 do 3 šnitice ciabatte
  • 2 šnite PIK Pureće mediteranske šunke
  • 1 šalica zelenih i crnih maslina bez koštica
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 do 4 cherry rajčice
  • 2 prstohvata izmrvljenog feta sira
  • svježi bosiljak
  • sol, papar

Pik Pureća mediteranska šunka Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Priprema:

1. Narežite ciabattu na šnitice i malo ih tostirajte pa ih kad se zarumene natrljajte jednim režnjem češnjaka.

2. Masline usitnite nožem te im dodajte žličicu maslinova ulja kako biste dobili rustikalni namaz.

3. Na šnitice ciabatte natrljane češnjakom namažite deblji sloj tapenade pa na nju šnitu PIK Pureće mediteranske šunke. Na šunku stavite narezane cherry rajčice i po njima razmrvite malo feta sira te ukrasite svježim bosiljkom.

Spremni za kratke rukave i hlačice! Učvrstite noge, ruke i stražnjicu jednom vježbom

Istopite ''ljubavne jastučiće'' i podignite stražnjicu uz samo jednu vježbu

Oblikuje cijelu figuru: Vježba koja učvršćuje svaki mišić na tijelu i popravlja držanje

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK Vrbovec po najvišim profesionalnim standardima.