"Svakim korakom podržavamo jedni druge" – moto je ovogodišnje utrke koja se trči diljem Europe s plemenitim ciljem – pomoći u borbi protiv raka dojke kroz prikupljanje sredstava te podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda.

Galerija

Prijave za utrku od pet kilometara ili šetnju od dva kilometra još uvijek traju te se sudjelovati može pojedinačno, kao dio nekog od timova, a svatko može osnovati i svoj tim. Broj sudionika i sudionica te timova raste svakodnevno, a kako je riječ o nacionalnoj utrci, u Split dolaze brojni klubovi i udruge od Dubrovnika do Varaždina.

Uz brojne institucije, udruge i tvrtke, koje su do sada prijavile svoje sudjelovanje, ono što ove godine posebno raduje je i veliki interes školaraca svih uzrasta. Tako će u utrci uz osnovnoškolce iz Splita, sudjelovati i više od pedeset učenika i učenica iz osnovne škole u Trilju te isto toliko učenika iz splitske IV. gimnazije "Marko Marulić".

Učenici Elektrotehničke škole iz Splita trčat će za svoju profesoricu koja je preboljela rak dojke, Ivanu Krce, a u utrci sudjeluju i studenti splitskog Filozofskog fakulteta.

Trčeći ili hodajući, uživo ili virtualno, važno je uključiti se u utrku kojom se slavi život, ali i odaje počast svim onima koji su nažalost izgubili bitku protiv raka. Ili kako poručuju redovne sudionice ove utrke okupljene u tim pod nazivom "Dišpetože": Napraviš svoj mali svemir, ubaciš sve ljude koje voliš i ništa ti više ne treba. Samo nek' traje…

Prošlogodišnja utrka Race for the Cure Foto: Županijska liga protiv raka – Split

Utrka u kojoj svi pobjeđuju

Trčat će i neka poznata lica kao što su glumice Ecija Ojdanić, Nives Ivanković i Ana Gruica Uglešić, naša zlatna olimpijka Barbara Matić, pjevačiLuka Nižetić i Izabela Martinović te voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić.

Kao i prijašnjih godina, domaćin hrvatske "Race for the Cure" utrke je Županijska liga protiv raka - Split, jedna od prvih u Hrvatskoj koja djeluje s ciljem zaštite zdravlja i smanjenja pojavnosti i smrtnosti bolesti raka.

Utrka u kojoj je svatko pobjednik započet će 6. listopada u 11 sati na splitskoj Rivi, a sredstva prikupljena tijekom ovogodišnje utrke bit će utrošena na preglede mobilnim mamografom te kupnju uređaja koji sprječava ispadanje kose prilikom primanja kemoterapije.

Kliknite na poveznicu pridružite se utrci i podržite sve one koje se bore ili su se uspješno izborile u ovoj velikoj životnoj bitci.

Prošlogodišnja utrka Race for the Cure Foto: Županijska liga protiv raka – Split

Od prevencije do pobjede: Sve što moramo znati o raku dojke

Anitina priča o raku: "Ne znam kako jedno ljudsko biće uopće može izdržati toliko boli, uboda u tijelo, toliko patnje, slabosti i nemoći. Ali može!"