Ako tražite ideju za ukusnu toplu čokoladu, čitajte dalje jer donosimo recept za toplo piće kakvo još niste probali. Radi se o bijeloj čokoladi s dodatkom kremastog irskog likera i karamele. Taj slatki spoj savršen je za večernje druženje s prijateljicama, ali mogao bi postati i najdraži desert poslije ručka jer je stvarno bombastičan.

 

Bijela topla čokolada s likerom i karamelom – sastojci:

Za bijelu toplu čokoladu:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml mlijeka
  • 100 g bijele čokolade

Za karamelu:

  • 100 g šećera
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • kap ekstrakta od vanilije
  • prstohvat soli
  • 20 g maslaca

Dodatno:

  • irski kremasti liker, količina po želji 

Bijela topla čokolada s likerom i karamelom – priprema:

  1. Pripremite karamelu. Šećer stavite u dublju tavu – po mogućnosti bijele boje jer ćete na crnom dnu teško odrediti boju karamele. Zagrijavajte sve dok se šećer ne počne topiti. Prestanite miješati kad se šećer počne topiti. Otopljeni šećer trebao bi biti zlatne boje. Dodajte zagrijano vrhnje i miješajte sve dok ne postignete kremastu teksturu. Dodajte i maslac pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i sol. Ostavite da se ohladi.
  2. Za to vrijeme otopite bijelu čokoladu u vrhnju i mlijeku i dodajte liker.
  3. Na dno čaše stavite karamelu pa ulijte čokoladu s likerom.
  4. Ukrasite po želji i poslužite toplo.

Savjet: Možete koristiti i kupovni preljev od karamele, a jednostavna opcija jest i da otopite karamel-bombone na laganoj vatri pa im dodate malo toplog slatkog vrhnja.

Isprobajte i slatki spoj čokolade i džina, a u videu pogledajte i naš recept za kavu s čokoladnim iznenađenjem. 

U nastavku možete pronaći još ideja za tople napitke na bazi čokolade.

Recept za vruću čokoladu koja grije i u najhladnijim danima Recept za ružičastu vruću čokoladu koja bi mogla postati najdraži zimski desert To nam treba! Recept za "začinjenu" vruću čokoladu s rumom i cimetom

Živjeli!