Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Recept za ružičastu vruću čokoladu koja bi mogla postati najdraži zimski desert

23-01-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Vruća čokolada omiljeni je zimski napitak koji nam nikada neće dosaditi. Ta ukusna vruća šalica može nas dobro zasititi, a tijekom hladnijih mjeseci ljudi je biraju češće nego komad kremastog kolača.

Postupak izrade vrlo je jednostavan, pa u toploj čokoladi možete uživati i u udobnosti svojeg doma. Mogu je napraviti i oni koju nisu pretjerano vješti u kuhinji, a oni kreativniji miješat će razne vrste čokolade, dodati koju kap alkohola ili pripremiti ružičastu toplu čokoladu, koja će vas dobro zasladiti i uljepšati vaš profil na Instagramu.

U trendu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

Ako vas je zainteresirala ova zadnja ideja, pročitajte sljedeće retke i saznajte kako možete napraviti baš posebnu, ružičastu toplu čokoladu, koja je zaludjela društvene mreže.

Ružičasta topla čokolada – sastojci:

Za dvije osobe:

  • 400 ml mlijeka
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 200 g bijele čokolade
  • Čajna žličica kokosova ulja
  • 3 jušne žlice zamrznutih malina (ili mješavine šumskog voća)
  • Vanilin šećer (ili ekstrakt vanilije)
  • Po želji sljezovi kolačići
  • Po želji malo šećera
  • Po želji ružičasta jestiva boja

Ružičasta topla čokolada – priprema:

  1. Pomiješajte mlijeko i vrhnje za šlag pa stavite u dublju posudu.
  2. Čokoladu razlomite na manje dijelove pa ubacite u mješavinu mlijeka i vrhnja za šlag.
  3. Dodajte vanilin šećer (po želji i šećer ako volite slađe) i čajnu žlicu kokosova ulja.
  4. Voće stavite u blender, a kad ste dobili kompaktnu i rijetku smjesu, procijedite je kroz sitno cjedilo kako biste uklonili sitne koštice.
  5. Kad se čokolada otopila, dodajte voćni sok i dobro promiješajte.
  6. Poslužite vruće i ukrasite sljezovim kolačićima.

Savjet: Ako želite da vaša čokolada ima intenzivniju boju, dodajte kap ili dvije jestive boje za kolače. Također, ako nemate šumsko voće, u čokoladu možete dodati i dvije-tri žlice soka od cikle, koji će čokoladi dati predivnu ružičastu boju.

U nastavku možete pronaći ideju za još ukusnih zimskih poslastica:

Čokoladni napitak s kavom i šlagom Recept za kavu s čokoladnim iznenađenjem koja može biti desert Vruća čokolada s džinom Topli zagrljaj u šalici: Spoj čokolade i džina koji grije dušu Topla čokolada Recept za vruću čokoladu koja grije i u najhladnijim danima

 

Živjeli! 

Pročitaj još
Pročitaj još