Vruća čokolada omiljeni je zimski napitak koji nam nikada neće dosaditi. Ta ukusna vruća šalica može nas dobro zasititi, a tijekom hladnijih mjeseci ljudi je biraju češće nego komad kremastog kolača.
Postupak izrade vrlo je jednostavan, pa u toploj čokoladi možete uživati i u udobnosti svojeg doma. Mogu je napraviti i oni koju nisu pretjerano vješti u kuhinji, a oni kreativniji miješat će razne vrste čokolade, dodati koju kap alkohola ili pripremiti ružičastu toplu čokoladu, koja će vas dobro zasladiti i uljepšati vaš profil na Instagramu.
Ako vas je zainteresirala ova zadnja ideja, pročitajte sljedeće retke i saznajte kako možete napraviti baš posebnu, ružičastu toplu čokoladu, koja je zaludjela društvene mreže.
Ružičasta topla čokolada – sastojci:
Za dvije osobe:
- 400 ml mlijeka
- 100 ml vrhnja za šlag
- 200 g bijele čokolade
- Čajna žličica kokosova ulja
- 3 jušne žlice zamrznutih malina (ili mješavine šumskog voća)
- Vanilin šećer (ili ekstrakt vanilije)
- Po želji sljezovi kolačići
- Po želji malo šećera
- Po želji ružičasta jestiva boja
Ružičasta topla čokolada – priprema:
- Pomiješajte mlijeko i vrhnje za šlag pa stavite u dublju posudu.
- Čokoladu razlomite na manje dijelove pa ubacite u mješavinu mlijeka i vrhnja za šlag.
- Dodajte vanilin šećer (po želji i šećer ako volite slađe) i čajnu žlicu kokosova ulja.
- Voće stavite u blender, a kad ste dobili kompaktnu i rijetku smjesu, procijedite je kroz sitno cjedilo kako biste uklonili sitne koštice.
- Kad se čokolada otopila, dodajte voćni sok i dobro promiješajte.
- Poslužite vruće i ukrasite sljezovim kolačićima.
Savjet: Ako želite da vaša čokolada ima intenzivniju boju, dodajte kap ili dvije jestive boje za kolače. Također, ako nemate šumsko voće, u čokoladu možete dodati i dvije-tri žlice soka od cikle, koji će čokoladi dati predivnu ružičastu boju.
U nastavku možete pronaći ideju za još ukusnih zimskih poslastica:
Živjeli!