Vruća čokolada s rumom, cimetom i slatkim vrhnjem
Vruća čokolada s rumom, cimetom i slatkim vrhnjem (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

To nam treba! Recept za "začinjenu" vruću čokoladu s rumom i cimetom

26-12-2021 Piše T.B.
komentari

Tijekom zimskih večeri samo se poželimo ušuškati u omiljenu dekicu sa šalicom nekog toplog napitka te uživati uz dobru seriju ili film.

Hladne večeri možete si dodatno uljepšati s malo vruće čokolade, ali umjesto klasične verzije isprobajte ovu zimsku s dodatkom ruma i cimeta.

Sastojci za vruću čokoladu s cimetom:

  • 1,5 l mlijeka
  • 25 dag nasjeckane tamne čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 mala žlica cimeta u prahu
  • 5 velikih žlica ruma

Vruća čokolada - priprema:

  1. U veću posudu stavite mlijeko, vrhnje, rum i cimet.
  2. Zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri.
  3. Kada sve zavrije, maknite s vatre i odmah ubacite čokoladu.
  4. Dobro miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i sjedini s tekućinom.
  5. Ulijte u šalice i odmah poslužite.
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, sljezovim kolačićima ili nekim drugih dodatkom.

Inspirirajte se i ostalim receptima za vruću čokoladu:

Vruća čokolada s džinom Topli zagrljaj u šalici: Spoj čokolade i džina koji grije dušu Topla čokolada Recept za vruću čokoladu koja grije i u najhladnijim danima Ružičasta topla čokolada sa šlagom Recept za ružičastu vruću čokoladu koja bi mogla postati najdraži zimski desert Slika nije dostupna Za ljubitelje svega čokoladnog: Napravite vlastiti čoko-bar u svome domu

Pročitaj još
Pročitaj još