Tijekom zimskih večeri samo se poželimo ušuškati u omiljenu dekicu sa šalicom nekog toplog napitka te uživati uz dobru seriju ili film. Hladne večeri možete si dodatno uljepšati s malo vruće čokolade, ali umjesto klasične verzije isprobajte ovu zimsku s dodatkom ruma i cimeta.

SASTOJCI ZA VRUĆU ČOKOLADU S RUMOM I CIMETOM:

- 1,5 l mlijeka
- 25 dag nasjeckane tamne čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 mala žlica cimeta u prahu
- 5 velikih žlica ruma

PRIPREMA VRUĆE ČOKOLADE:

U veću posudu stavite mlijeko, vrhnje, rum i cimet. Zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri. Kada sve zavrije, maknite s vatre i odmah ubacite čokoladu. Dobro miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i sjedini s tekućinom. Ulijte u šalice i odmah poslužite. Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, sljezovim kolačićima ili nekim drugih dodatkom.

Živjeli!