Tijekom zimskih večeri samo se poželimo ušuškati u omiljenu dekicu sa šalicom nekog toplog napitka te uživati uz dobru seriju ili film.
Hladne večeri možete si dodatno uljepšati s malo vruće čokolade, ali umjesto klasične verzije isprobajte ovu zimsku s dodatkom ruma i cimeta.
SASTOJCI ZA VRUĆU ČOKOLADU S RUMOM I CIMETOM:
- 1,5 l mlijeka
- 25 dag nasjeckane tamne čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 mala žlica cimeta u prahu
- 5 velikih žlica ruma
PRIPREMA VRUĆE ČOKOLADE:
U veću posudu stavite mlijeko, vrhnje, rum i cimet. Zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri. Kada sve zavrije, maknite s vatre i odmah ubacite čokoladu. Dobro miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i sjedini s tekućinom. Ulijte u šalice i odmah poslužite. Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, sljezovim kolačićima ili nekim drugih dodatkom.
Živjeli!