Vruća čokolada s rumom, cimetom i slatkim vrhnjem
Vruća čokolada s rumom, cimetom i slatkim vrhnjem (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

To nam treba! Recept za "začinjenu" vruću čokoladu s rumom i cimetom

26-12-2021 Piše T.B.
komentari

Tijekom zimskih večeri samo se poželimo ušuškati u omiljenu dekicu sa šalicom nekog toplog napitka te uživati uz dobru seriju ili film.

Hladne večeri možete si dodatno uljepšati s malo vruće čokolade, ali umjesto klasične verzije isprobajte ovu zimsku s dodatkom ruma i cimeta.

Sastojci za vruću čokoladu s cimetom:

  • 1,5 l mlijeka
  • 25 dag nasjeckane tamne čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 mala žlica cimeta u prahu
  • 5 velikih žlica ruma

Vruća čokolada - priprema:

  1. U veću posudu stavite mlijeko, vrhnje, rum i cimet.
  2. Zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri.
  3. Kada sve zavrije, maknite s vatre i odmah ubacite čokoladu.
  4. Dobro miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i sjedini s tekućinom.
  5. Ulijte u šalice i odmah poslužite.
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, sljezovim kolačićima ili nekim drugih dodatkom.

Inspirirajte se i ostalim receptima za vruću čokoladu:

Vruća čokolada s džinom Topli zagrljaj u šalici: Spoj čokolade i džina koji grije dušu Topla čokolada Recept za vruću čokoladu koja grije i u najhladnijim danima Ružičasta topla čokolada sa šlagom Recept za ružičastu vruću čokoladu koja bi mogla postati najdraži zimski desert Slika nije dostupna Za ljubitelje svega čokoladnog: Napravite vlastiti čoko-bar u svome domu

Pročitaj još
Pročitaj još