Hladne večeri možete si dodatno uljepšati s malo vruće čokolade, ali umjesto klasične verzije isprobajte ovu zimsku s dodatkom ruma i cimeta.
Sastojci za vruću čokoladu s cimetom:
- 1,5 l mlijeka
- 25 dag nasjeckane tamne čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 mala žlica cimeta u prahu
- 5 velikih žlica ruma
Vruća čokolada - priprema:
- U veću posudu stavite mlijeko, vrhnje, rum i cimet.
- Zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri.
- Kada sve zavrije, maknite s vatre i odmah ubacite čokoladu.
- Dobro miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i sjedini s tekućinom.
- Ulijte u šalice i odmah poslužite.
Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, sljezovim kolačićima ili nekim drugih dodatkom.
Inspirirajte se i ostalim receptima za vruću čokoladu: