Bijela topla čokolada s likerom i karamelom – sastojci:
Za bijelu toplu čokoladu:
- 250 ml slatkog vrhnja
- 50 ml mlijeka
- 100 g bijele čokolade
Za karamelu:
- 100 g šećera
- 150 ml slatkog vrhnja
- kap ekstrakta od vanilije
- prstohvat soli
- 20 g maslaca
Dodatno:
- irski kremasti liker, količina po želji
Bijela topla čokolada s likerom i karamelom – priprema:
- Pripremite karamelu. Šećer stavite u dublju tavu – po mogućnosti bijele boje jer ćete na crnom dnu teško odrediti boju karamele. Zagrijavajte sve dok se šećer ne počne topiti. Prestanite miješati kad se šećer počne topiti. Otopljeni šećer trebao bi biti zlatne boje. Dodajte zagrijano vrhnje i miješajte sve dok ne postignete kremastu teksturu. Dodajte i maslac pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i sol. Ostavite da se ohladi.
- Za to vrijeme otopite bijelu čokoladu u vrhnju i mlijeku i dodajte liker.
- Na dno čaše stavite karamelu pa ulijte čokoladu s likerom.
- Ukrasite po želji i poslužite toplo.
Savjet: Možete koristiti i kupovni preljev od karamele, a jednostavna opcija jest i da otopite karamel-bombone na laganoj vatri pa im dodate malo toplog slatkog vrhnja.
Isprobajte i slatki spoj čokolade i džina, a u videu pogledajte i naš recept za kavu s čokoladnim iznenađenjem.
U nastavku možete pronaći još ideja za tople napitke na bazi čokolade.
Živjeli!