Svježe pečene buhtle tako neodoljivo podsjećaju na tople i mirisne kuhinje naših baka, na šalicu vrućeg mlijeka te bezbrižnost djetinjstva.
Iako su ovakve idile ostale daleko u našim sjećanjima, vrlo ih lako možemo oživjeti, barem što se mirisa i okusa tiče jer umijesiti i ispeći mekane i mirisne buhtle nije ni približno teško kako se možda na prvu čini.
Dizano tijesto nije rezervirano samo samo za mame i bake, ako nikad dosad niste umijesili dizano tijesto ove su buhtle prava prilika za to.
Ako nemate domaćeg džema od šljiva, buhtle napunite onim džemom kojeg imate ili najviše volite, ali isto tako vas ništa ne priječi da ih napunite čokoladom ili omiljenim namazom od lješnjaka i čokolade. I, kad mijesite buhtle?
Ako ste ipak više tip za krafne (i ako vam još nisu dosadile) imamo savršen recept za krafne u kojem vam otkrivamo i tajne koje sprečavaju upijanje masnoće. Ako su buhtle punjene s džemom od šljiva, s čime su punjene krafne? S džemom od marelica, naravno!
Znamo da je krafne lakše kupiti, nego napraviti kod kuće, no uz ovaj najlakši recept za krafne iz pećnice kupovne će krafne postati prošlost.
Ako pak tražite recepte za torte, kekse i kolače inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.