Došla nam je jesen, predivno vrijeme u godini koje sa sobom donosi ukusne plodove zemlje, poput jabuka koje možemo ukomponirati u razne slastice.

Ponekad su stari, jednostavni recepti najbolji izbor pa smo početak jeseni odlučili obilježiti dobrim starim buhtlama, punjenim mirisnim nadjevom od jabuka. Ovaj jednostavni recept uključuje tijesto koje se ne mora dugo dizati i ukusne jabuke s dodatkom cimeta.

Buhtle s jabukama su odlične tople i hladne, a oduševit će vas okusom i mirom koji će se brzo proširiti vašim domom.

Sastojci za buhtle s jabukama:

Za tijesto:

  • 350 g glatkog brašna
  • 150 ml mlijeka
  • 30 g otopljenog maslaca
  • 1 paket suhog kvasca
  • 1 jaje
  • 3 jušne žlice šećera
  • 1 vanilin šećer

Za nadjev:

  • 2 velike jabuke
  • 30 g maslaca
  • 3 jušne žlice smeđeg šećera
  • 1 čajna žlica cimeta

Dodatno:

  • Žumanjak
  • Dvije žlice otopljenog maslaca
  • Sok koji su pustile jabuke tijekom pirjanja
  • Šećer u prahu

Buhtle s jabukama – priprema:

  1. Zamijesite tijesto. U toplo mlijeko stavite žlicu šećera i vanilin šećer te suhi kvasac. Ostavite sa strane kako bi se kvasac aktivirao. Jaje razmutite s ostatkom šećera i dodajte mu otopljeni maslac. Smjesi dodajte aktivirani kvasac i sve dobro promiješajte.
  2. Postepeno dajte brašno. Prvo miješajte kuhačom, a kad se svi sastojci sjedine zamijesite tijesto rukama. Mijesite oko 10 minuta. Pripremljeno tijesto ostavite da odmara dok pripremate nadjev.
  3. Jabuke ogulite i narežite na sitne kockice. Zagrijte maslac i dodajte mu smeđi šećer. Kad se šećer otopio, dodajte jabuke i cimet. Miješajte sve dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok, oko 15 minuta. Na kraju ih procijedite, a dvije žlice soka ostavite sa strane.
  4. Tijesto razvaljajte i čašom odrežite krugove. Na sredinu svakog komada tijesta stavite žlicu nadjeva pa spojite krajeve.
  5. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Buhtle stavite u tepsiju i premažite ih mješavinom otopljenog maslaca, žumanjka i soka od jabuka.
  6. Pecite 30 do 40 minuta, a kad se ohlade posipajte šećerom u prahu.

Još jesenskih recepata s jabukama, pronađite u nastavku: 

Ružice s jabukama Ružice s jabukama: Jednostavni recept za desert koji miriše na kraj ljeta

Kolač s jabukama, grizom i orasima Recept za kolač "na čaše" s jabukama, grizom i orasima

Slika nije dostupna Mirisna rolada s jabukama: Recept za prefin jesenski kolač koji brzo nestaje s tanjura

Kolač s jabukama Bez pećnice i miksera: Hit recept za kolač od jabuka s jednim jajetom koji svi isprobavaju

Brzi kolač od jabuka Ukusno i jednostavno: Brzi kolač od jabuka za koji vam ne treba niti mikser

 

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju