Vikend je savršeno vrijeme za eksperimentiranje u kuhinji. Ponekad jednostavni sastojci čine najbolje kombinacije okusa, a definicija te tvrdnje, zasigurno su palačinke – omiljeni desert koji dolazi u bezbroj oblika.
Ako želite pripremiti nešto drugačije palačinke na pravom ste mjestu jer donosimo recept za spoj koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Radi se o bucmastim palačinkama sa sirupom od džin-tonika koje se prave bez kapi mlijeka.
Kad omiljeni desert pomiješamo s najdražim nam alkoholnim pićem, dobijemo savršeni spoj. Priprema je zaista jednostavna, a eksplozija okusa u nepcima – zagarantirana. U nastavku pročitajte recept za džin-tonik palačinke.
Džin tonik palačinke – sastojci:
Za sirup
- 250 ml džin-tonika
- 3 žlice šećera u prahu
- Sok dva limuna
Za palačinke
- 100 g glatkog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice šećera u prahu
- 250 ml džin-tonika
- Malo ulja za prženje
Džin-tonik palačinke – priprema:
- Pripremite 500 ml džin-tonika po vlastitom guštu. Stručnjaci preporučaju omjer 2:5, ali ako volite jači koktel, slobodno dodajte koju kapljicu džina više. 250 ml koktela ostavite sa strane.
- Pripremite sirup. Pomiješajte 250 ml džin-tonika sa tri žlice šećera u prahu i sokom dva velika limuna. Stavite na vatru i miješajte dok ne zakuha, odnosno dok se tekućine ne pretvori u gušći sirup.
- Pripremite palačinke. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte i prstohvat soli te šećer. Zatim dodajte jaje i 250 ml džin-tonika. Pjenjačom dobro izmiješajte kako biste dobili smjesu malo gušću od klasične smjese za palačinke.
- Na tavi zagrijte malo ulja pa smjesu na tavu stavljajte žlicom. Palačinke pržite na srednjoj temperaturi, oko minutu sa svake strane. Trebali biste dobiti palačinke nalik američkima.
- Na kraju palačinke prelijte sirupom od džin-tonika.
- Poslužite uz čašu džin-tonika i svježe voće.
U nastavku se inspirirajte s još ukusnih recepata koji spajaju ove dvije delicije.
Dobar tek!