Džin-tonik palačinke
Džin-tonik palačinke (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Džin-tonik palačinke: Recept za brzu slasticu koja nema konkurenciju

10-03-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Vikend je savršeno vrijeme za eksperimentiranje u kuhinji. Ponekad jednostavni sastojci čine najbolje kombinacije okusa, a definicija te tvrdnje, zasigurno su palačinke – omiljeni desert koji dolazi u bezbroj oblika.

Ako želite pripremiti nešto drugačije palačinke na pravom ste mjestu jer donosimo recept za spoj koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Radi se o bucmastim palačinkama sa sirupom od džin-tonika koje se prave bez kapi mlijeka.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Kad omiljeni desert pomiješamo s najdražim nam alkoholnim pićem, dobijemo savršeni spoj. Priprema je zaista jednostavna, a eksplozija okusa u nepcima – zagarantirana. U nastavku pročitajte recept za džin-tonik palačinke.

Džin tonik palačinke – sastojci:

Za sirup

  • 250 ml džin-tonika
  • 3 žlice šećera u prahu
  • Sok dva limuna

Za palačinke

  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 250 ml džin-tonika
  • Malo ulja za prženje

Džin-tonik palačinke – priprema:

  1. Pripremite 500 ml džin-tonika po vlastitom guštu. Stručnjaci preporučaju omjer 2:5, ali ako volite jači koktel, slobodno dodajte koju kapljicu džina više. 250 ml koktela ostavite sa strane.
  2. Pripremite sirup. Pomiješajte 250 ml džin-tonika sa tri žlice šećera u prahu i sokom dva velika limuna. Stavite na vatru i miješajte dok ne zakuha, odnosno dok se tekućine ne pretvori u gušći sirup.
  3. Pripremite palačinke. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte i prstohvat soli te šećer. Zatim dodajte jaje i 250 ml džin-tonika. Pjenjačom dobro izmiješajte kako biste dobili smjesu malo gušću od klasične smjese za palačinke.
  4. Na tavi zagrijte malo ulja pa smjesu na tavu stavljajte žlicom. Palačinke pržite na srednjoj temperaturi, oko minutu sa svake strane. Trebali biste dobiti palačinke nalik američkima.
  5. Na kraju palačinke prelijte sirupom od džin-tonika.
  6. Poslužite uz čašu džin-tonika i svježe voće.

U nastavku se inspirirajte s još ukusnih recepata koji spajaju ove dvije delicije. 

Slika nije dostupna Džin-tonik s kavom savršen je koktel za kraj radnog tjedna

Slika nije dostupna Muffini s džin-tonikom: Recept koji se lako sprema, desert koji brzo nestaje

Slika nije dostupna U slast i živjeli! Recept za kekse s džin-tonikom uz koje je svaki dan slavlje

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

 Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još