Sastojci za tijesto:
- 3 veća jaja
- 10 dag šećera
- 10 dag maslaca
- 20 dag oštrog brašna
- 1 mala žličica praška za pecivo
- 3 jušne žlice džina
Sastojci za džin-tonik kremu:
- 10 dag maslaca sobne temperature
- 30 dag šećera u prahu
- 3 jušne žlice džina
- 3 jušne žlice tonika
Priprema džin-tonik tortica:
- Prvo pripremite smjesu za tijesto. Rastopite maslac i pustite ga da se malo ohladi. Razbijte jaja, stavite ih u posudu za miksanje, dodajte šećer i zatim miksajte pet minuta, dok jaja ne postanu svijetla, a smjesa gusta i pjenasta.
- Rashlađeni maslac polako ulijevajte u smjesu lagano miješajući kuhačom ili špatulom. Zatim umiješajte i tri žlice džina. Naposljetku polako u smjesu dodajte i brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo.
- Tijesto rasporedite u kalupe po želji (klasične metalne kalupe za muffine ili pojedinačne papirnate). Pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180 Celzijevih stupnjeva, sve dok tijesto ne bude zlatne boje.
- Dok se tortice hlade, napravite kremu. Mikserom 2-3 minute tucite maslac sobne temperature. Nakon toga postepeno u maslac dodajte šećer u prahu i dalje miksajte. Kada ste umiješali šećer, žlicu po žlicu dodajte džin i tonik. Nakon svake dodane žlice dobro izmiksajte kremu. Kada je gotova, stavite je u hladnjak na 10 minuta.
- Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje ili običnu vrećicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali vrh. Zatim kremom ukrasite tortice po želji. Ako nemate vrećice, kremu možete nanijeti i žlicom.
Dobar tek i živjeli!