Još uvijek se niste zasitili džin-tonika i u potrazi ste za nekim novim načinom na koji možete uživati u ovom popularnom piću? Isprobajte cupcake s džin-tonikom. Recept za slasticu pronađite u nastavku

SASTOJCI ZA TIJESTO

3 veća jaja10
dag šećera
10 dag maslaca
20 dag oštrog brašna
1 mala žličica praška za pecivo

Ako se još uvijek niste zasitili džin-tonika, isprobajte tortice s ovim popularnim pićem.

3 jušne žlice džina

SASTOJCI ZA DŽIN-TONIK KREMU

10 dag maslaca sobne temperature
30 dag šećera u prahu
3 jušne žlice džina
3 jušne žlice tonika

1. Rastopite maslac i pustite ga da se malo ohladi.

2. Razbijte jaja, stavite ih u posudu za miksanje, dodajte šećer i zatim miksajte 5 minuta dok jaja ne postanu svijetla, a smjesa gusta i pjenasta.

3. Rashlađeni maslac polako ulijevajte u smjesu lagano miješajući kuhačom ili špatulom. Zatim umiješajte i 3 žlice džina. Naposljetku polako u smjesu dodajte i brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo.

Tortice ukrasite po želji.

4. Tijesto rasporedite u kalupe po želji (klasične metalne kalupe za muffine ili pojedinačne papirnate). Pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijevih sve dok tijesto ne bude zlatne boje.

5. Dok se tortice hlade, napravite kremu. Mikserom 2-3 minute tucite maslac sobne temperature. Nakon toga postepeno u maslac dodajte šećer u prahu i dalje miksajte. Kada ste umiješali šećer, žlicu po žlicu dodajte džin i tonika. Nakon svake dodane žlice dobro izmiksajte kremu. Kada je gotova, stavite je u hladnjak na 10 minuta.

6. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje ili običnu vrećicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali vrh. Zatim kremom ukrasite tortice po želji. Ako nemate vrećice, slobodno kremu možete nanijeti i žlicom.

Dobar tek!