Još uvijek se niste zasitili džin-tonika i u potrazi ste za nekim novim načinom na koji možete uživati u ovom popularnom piću? Isprobajte cupcake s džin-tonikom. Recept za slasticu pronađite u nastavku
SASTOJCI ZA TIJESTO
3 veća jaja10
dag šećera
10 dag maslaca
20 dag oštrog brašna
1 mala žličica praška za pecivo
3 jušne žlice džina![]()
Ako se još uvijek niste zasitili džin-tonika, isprobajte tortice s ovim popularnim pićem.
SASTOJCI ZA DŽIN-TONIK KREMU
10 dag maslaca sobne temperature
30 dag šećera u prahu
3 jušne žlice džina
3 jušne žlice tonika
1. Rastopite maslac i pustite ga da se malo ohladi.
2. Razbijte jaja, stavite ih u posudu za miksanje, dodajte šećer i zatim miksajte 5 minuta dok jaja ne postanu svijetla, a smjesa gusta i pjenasta.
3. Rashlađeni maslac polako ulijevajte u smjesu lagano miješajući kuhačom ili špatulom. Zatim umiješajte i 3 žlice džina. Naposljetku polako u smjesu dodajte i brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo.
4. Tijesto rasporedite u kalupe po želji (klasične metalne kalupe za muffine ili pojedinačne papirnate). Pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijevih sve dok tijesto ne bude zlatne boje.![]()
Tortice ukrasite po želji.
5. Dok se tortice hlade, napravite kremu. Mikserom 2-3 minute tucite maslac sobne temperature. Nakon toga postepeno u maslac dodajte šećer u prahu i dalje miksajte. Kada ste umiješali šećer, žlicu po žlicu dodajte džin i tonika. Nakon svake dodane žlice dobro izmiksajte kremu. Kada je gotova, stavite je u hladnjak na 10 minuta.
6. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje ili običnu vrećicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali vrh. Zatim kremom ukrasite tortice po želji. Ako nemate vrećice, slobodno kremu možete nanijeti i žlicom.
Dobar tek!