Kesten keksi – sastojci:

  • 125 g maslaca
  • 120 g šećera u prahu
  • 250 g kesten pirea
  • 320 g lješnjaka ili oraha

za glazuru:

150 g tamne čokolade
3 žlice ulja

Kesten keksi – priprema:

  1. Miksati šećer i maslac, zatim dodati kesten pire i orahe ili lješnjake pa zamijesiti tijesto.
  2. Tijesto staviti u zamrzivač na sat vremena.
  3. Praviti oblik kestena tako na sredini napravite udubinu pa oblikujete keks nalik kestenu.
  4. Kekse stavite u zamrzivač na sat vremena.
  5. Za to vrijeme otopite čokoladu i umočite kekse.
  6. Kratko ohladite i uživajte.

Recept za kesten keksiće s nama je podijelila gastroblogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.

Ako tražite još ideja za tradicionalne kolače, torte, pite, savijače ili pak kekse, inspirirajte se našim popisom od 150 slatkih recepata na jednom mjestu.

Pročitajte i zašto je kesten kralj jeseni. 

Tiramisu s kestenom: Isprobajte jesensku verziju omiljenog kremastog deserta Ovo se mora probati: Jesenska varijanta mileramke s dodatkom pirea od kestena Bakine šape s okusom jeseni: Jednostavan recept za kolačiće koji podsjećaju na djetinjstvo Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna Kremasta fantazija od kestena: Recept za tortu koja oduševljava na prvi zalogaj