Sezonske kolače najviše volimo, a jesen je pravo vrijeme za uživanje u kestenu. Ova zdrava i tako ukusna namirnica obožavana je bez obzira na pripremu, a mi vas u nastavku donosimo recept za kolačiće kakve još niste probali.

 

 Kesten keksi – sastojci:

  • 125 g maslaca
  • 120 g šećera u prahu
  • 250 g kesten pirea
  • 320 g lješnjaka ili oraha

za glazuru:

150 g tamne čokolade
3 žlice ulja

Kesten keksi – priprema:

  1. Miksati šećer i maslac, zatim dodati kesten pire i orahe ili lješnjake pa zamijesiti tijesto.
  2. Tijesto staviti u zamrzivač na sat vremena.
  3. Praviti oblik kestena tako na sredini napravite udubinu pa oblikujete keks nalik kestenu.
  4. Kekse stavite u zamrzivač na sat vremena.
  5. Za to vrijeme otopite čokoladu i umočite kekse.
  6. Kratko ohladite i uživajte.

Recept za kesten keksiće s nama je podijelila gastroblogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.

Ako tražite još ideja za tradicionalne kolače, torte, pite, savijače ili pak kekse, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

Pročitajte i zašto je kesten kralj jeseni. 

Kremasta fantazija od kestena: Recept za tortu koja oduševljava na prvi zalogaj