Mnogima najdraža torta s dodatkom kestana doista je neodoljiva
Mnogima najdraža torta s dodatkom kestana doista je neodoljiva (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Ovo se mora probati: Jesenska varijanta mileramke s dodatkom pirea od kestena

31-10-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Mileram-torta mnogima je jedna od najdražih, stoga ne čudi što je jednako volimo u svako doba godine – ljeti, ali i u svečanim trenucima kao što su nadolazeći blagdani. Kako bismo tu slasticu pripremili u jesenskom tonu, u kremu smo ubacili i malo kesten-pirea, a u nastavku možete pronaći recept za čokoladnu mileramku s kestenom.

 

Mileram-torta s kestenom – sastojci:

za podlogu:

  • 150 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g maslaca
  • prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 2 žlice kakaa
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

za kremu:

  • 400 g milerama
  • 300 ml mlijeka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 150 g kesten-pirea

za glazuru:

  • 150 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica vode

Mileram-torta s kestenom – priprema:

  1. Pripremite tijesto. Pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte kockice maslaca sobne temperature i jaja. Zamijesite tijesto, obložite ga folijom pa stavite u zamrzivač na pola sata.
  2. Pripremite kremu. U lonac stavite mlijeko pa dodajte puding i šećer. Miješajte sve dok se ne zgusne pa u vruće dodajte mileram i kesten pire. Količinu kesten-pirea možete prilagoditi svome ukusu.
  3. Razvucite tijesto pa obložite dno i rub kalupa.
  4. Na tijesto izlijte smjesu s mileramom i kestenom.
  5. Pecite oko sat vremena u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.
  6. Ostavite da se torta sasvim ohladi pa je prelijte glazurom od čokolade. Ovdje možete pronaći najbolji recept za čokoladnu glazuru.
  7. Ohladite nekoliko sati u hladnjaku pa poslužite.

Savjet: Umjesto čokoladne glazure možete dodati i klasičan voćni preljev. 

Ako tražite još recepata za tradicionalne kolače, pite, savijače i torte, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu, a u nastavku pronađite još ukusnih ideja za mileramke. 

Mileram torta Kremasta fantazija: Recept za mileram-tortu sa šumskim voćem Mileramka s palačinkama Mileramka s palačinkama: Recept za genijalnu tortu koja osvježava Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram-tortu koja osvaja na prvi zalogaj

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još