Kesten keksi – sastojci:
- 125 g maslaca
- 120 g šećera u prahu
- 250 g kesten pirea
- 320 g lješnjaka ili oraha
za glazuru:
150 g tamne čokolade
3 žlice ulja
Kesten keksi – priprema:
- Miksati šećer i maslac, zatim dodati kesten pire i orahe ili lješnjake pa zamijesiti tijesto.
- Tijesto staviti u zamrzivač na sat vremena.
- Praviti oblik kestena tako na sredini napravite udubinu pa oblikujete keks nalik kestenu.
- Kekse stavite u zamrzivač na sat vremena.
- Za to vrijeme otopite čokoladu i umočite kekse.
- Kratko ohladite i uživajte.
Recept za kesten keksiće s nama je podijelila gastroblogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Ako tražite još ideja za tradicionalne kolače, torte, pite, savijače ili pak kekse, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Pročitajte i zašto je kesten kralj jeseni.