Pistacija u slasticama možda je i najpopularniji sastojak na društvenim mrežama, stoga ne čudi da klasičnim slasticama mijenjamo ruho tako što im dodamo taj neodoljivi okus.

Jedna od najdražih kombinacija jest popularni kroasan s pistacijom, slastica zbog koje se na nekim mjestima čeka u redovima. Kako ne biste i vi završili u dugom redu čekanja za taj specijalitet, donosimo vam najbrži recept za domaći kroasan s pistacijom.

Kroasan s pistacijom – sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta (zamrznuto ili svježe)

Za kremu od pistacija:

  • 200 g neslanih, oguljenih pistacija
  • 2 žlice ulja (kokosovo, maslinovo, biljno…)
  • 100 ml masnijeg mlijeka
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 100 g bijele čokolade

za premaz:

  • 1 jaje
  • šaka mljevenih neslanih pistacija

Kroasan s pistacijom – priprema:

  1. Pripremite kremu od pistacija po našem receptu.
  2. Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u obliku pravokutnika, a zatim pravokutnik izrežite na trokute.
  3. Na svaki trokut stavite željenu količinu kreme od pistacija pa zarolajte kroasan.
  4. Kroasane posložite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih razmućenim jajima pa pospite pistacijama i šećerom po želji.
  5. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Ako tražite još ukusnih ideja za kolače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu, a u nastavku možete pronaći još ideja za kolače s pistacijama. 

Tope se u ustima: Rolice s kremom od pistacija koje mame i izgledom i okusom Tri leće s pistacijom: Recept za kolač koji nazivaju najsočnijim na svijetu Kuglof s pistacijama: Recept za prefini desert koji se jede do zadnje mrvice Pistacija, maline i plazma: Recept za tortu koja bi vam lako mogla postati nova omiljena

Dobar tek!