Jedna od najdražih kombinacija jest popularni kroasan s pistacijom, slastica zbog koje se na nekim mjestima čeka u redovima. Kako ne biste i vi završili u dugom redu čekanja za taj specijalitet, donosimo vam najbrži recept za domaći kroasan s pistacijom.
Kroasan s pistacijom – sastojci
- 500 g lisnatog tijesta (zamrznuto ili svježe)
Za kremu od pistacija:
- 200 g neslanih, oguljenih pistacija
- 2 žlice ulja (kokosovo, maslinovo, biljno…)
- 100 ml masnijeg mlijeka
- 1 žlica meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 100 g bijele čokolade
za premaz:
- 1 jaje
- šaka mljevenih neslanih pistacija
Kroasan s pistacijom – priprema:
- Pripremite kremu od pistacija po našem receptu.
- Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u obliku pravokutnika, a zatim pravokutnik izrežite na trokute.
- Na svaki trokut stavite željenu količinu kreme od pistacija pa zarolajte kroasan.
- Kroasane posložite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih razmućenim jajima pa pospite pistacijama i šećerom po želji.
- Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Ako tražite još ukusnih ideja za kolače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu, a u nastavku možete pronaći još ideja za kolače s pistacijama.
Dobar tek!