Tri leće s pistacijom spajaju tradicionalni recept i modernu kremu od pistacija
Tri leće s pistacijom spajaju tradicionalni recept i modernu kremu od pistacija (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Tri leće s pistacijom: Recept za kolač koji nazivaju najsočnijim na svijetu

07-09-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Tradicionalni kolači uvijek su najbolja opcija, a recept koji donosimo u nastavku spoj je modernog okusa s tradicionalnom recepturom, stoga biste mu mogli dati priliku ovoga vikenda.

Radi se o kolaču Tri leće, mekanom kolaču kojemu tepaju da je savršen i najsočniji na svijetu. Spužvasti biskvit natopljen je s tri vrste mlijeka (tako je dobio i naziv), a naša varijanta je nešto jednostavnija, i tu u kombinaciji s pistacijama.

Tri leće s pistacijom – sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera vanilin šećer
  • 150 g brašna
  • pola vrećice praška za pecivo
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 800 ml mlijeka + 6 žlica šećera
  • žlica kreme od pistacije + žlica slatkog vrhnja
  • 90 g usitnjenih pistacija

Tri leće s pistacijom – priprema:

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. 6 bjelanjaka umutite u čvrsti snijeg, dodati 150 g šećera i vanilin šećer pa mutiti sve dok se šećer ne otopi.
  3. Dodavati jedan po jedan žumanjak, mutiti najmanjom brzinom.
  4. Pomiješati 150 g brašna i pola vrećice praška za pecivo pa polako dodati u smjesu s jajima, smjesa mora biti prozračna.
  5. Izliti u kalup dimenzija 20 puta 30 cm pa peći oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  6. Biskvit prohladiti pa izvaditi iz pleha.
  7. U pleh sipati 500 ml slatkog vrhnja, vratiti koru u pleh na to vrhnje, zaliti s 800 ml mlijeka koje ste pomiješali sa šest žlica šećera.
  8. Kremu od pistacija razmutiti s malo mlijeka pa premazati preko natopljenog biskvita.
  9. Ukrasiti s komadićima pistacije.
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Renata (@detaljzivota)

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Ako tražite recepte za jednostavne, tradicionalne, kremaste kolače, torte od sira, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu. 

Recept za Tri leće s pistacijama s nama je podijelila gastro-blogerica Renata iz Budve, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu detaljzivota te u nastavku. 

Tri leće Tri leće: Recept za biskvitni kolač kojem tepaju da je najsočniji na svijetu Kolač s jagodama i grizom Smutite ga brzo i pojedite još brže: Kolač koji slavi sočne i neodoljive jagode Biskvitni kolač s voćem Recept za sočni kolač koji radimo kad nemamo puno vremena, a želimo nešto baš fino Kolač s grčkim jogurtom i kokosom Recept za sočne kocke s jogurtom u koje ne ide ni zrno šećera Posni kolač s višnjama Bez jaja i mlijeka: Recept za posni kolač s višnjama Kolač s jabukama i jogurtom Jednostavni kolač s jabukama toliko je mekan da se topi u ustima Slika nije dostupna Brzi kolač s marelicama: Recept "na čaše" s kojim ne možete pogriješiti Sladoled od pistacije i maline Čudo koliko je dobar! Domaći sladoled od pistacije i maline za koji vam ne treba aparat

Dobar tek!

 

Pročitaj još
Pročitaj još