Manje od mjesec dana dijeli nas od Božića pa je ovo najbolje vrijeme za prikupljanje ukusnih ideja koje će razveseliti obitelj i prijatelje, a ujedno i ukrasiti blagdanski stol i dobro se uklopiti u blagdansku fotografiju.
Recept koji donosimo u nastavku ima baš sve te kriterije, a napraviti ga je zaista brzo i jednostavno. Za lisnati borić s čokoladnim punjenjem ne trebati mijesiti tijesto niti biti posebno vješti u kuhinji jer jednostavna poslastica uspijeva baš svima i gotova je za tren oka.
U nastavku možete pročitati i pogledati recept za hrskavi borić od lisnatog tijesta za koji će vam trebati tek tri sastojka.
Lisnati borić – sastojci:
- Dva paketa svježeg lisnatog tijesta ( ili jedan paket zamrznutog lisnatog tijesta)
- Čokoladni namaz
- Šećer u prahu
Lisnati borić – priprema:
- Razvucite lisnato tijesto, stavite ga na papir za pečenje pa ga izrežite u obliku bora kao što je prikazano na videu.
- Cijelu površinu bora premažite čokoladnim namazom.
- Preko bora prebacite i drugi dio lisnatog tijesta, lagano ga utisnite pa obrežite krajeve.
- Nožem izrežite trake kao na videu pa svaku uvrnite.
- Od ostatka tijesta pomoću kalupa u obliku zvijezde izrežite dvije jednake zvjezdice. Prvu premažite čokoladnim namazom pa ju preklopite drugom zvjezdicom.
- Zvjezdicu postavite na vrh bora.
- Lisnati borić pecite u pećnici zagrijanoj za 200 stupnjeva oko 15 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju.
- Ohladite borić pa ga posipajte šećerom u prahu.
Savjet: Višak tijesta koji je ostao nakon što ste izrezali možete pretvoriti u kiflice.
U nastavku možete pronaći još ideja za blagdanske kolače.
Dobar tek!