Crveni raspucanci
Crveni raspucanci (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Red velvet raspucanci: Recept za keksiće koji izgledaju kao Božić na pladnju

20-12-2024 Piše L.Š.
komentari

Koji su vaši najdraži božićni kolači? Uz medenjake, linzere, vanilin kiflice, londonere i krešente, mnogi će od nas na popis staviti i raspucance. Mali kolačići ugodni su oku, prhki i ukusni, a priprema je zaista jednostavna.

Kako bismo raspucance obojili bojama Božića, u klasičnu smjesu stavili smo i žlicu jestive crvene boje. Tako smo dobili oku ugodne i baš posebne keksiće koji će uljepšati blagdanski stol.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Dama iz Zagreba s torbom Mini Hector koju potpisuje Thom Browne Ne, oči vas ne varaju Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna

Red velvet raspucanci kombinacija su poznate američke torte s crvenim biskvitom i tradicionalnih božićnih kolača. Ako vam se svidjela ova kreativna ideja, u nastavku možete pronaći recept.

Red velvet raspucanci - sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g rastopljenog maslaca
  • 1 vanilin šećer ili jedna žlica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica crvene jestive boje
  • 300 g glatkog brašna
  • korica jednog limuna
  • prstohvat soli
  • pola praška za pecivo i vrh žličice sode
  • šećer u prahu

Red velvet raspucanci - priprema:

  1. Pomiješajte brašno, prašak, sodu i prstohvat soli. U drugoj zdjeli pjenasto umutite maslac i šećer pa dodajte jaja, najbolje jedno po jedno. Mokroj smjesi dodajte koricu limuna, vaniliju i crvenu boju. Ako boja nije kvalitetna, trebat će vam više od jedne žlice za jarku crvenu boju.
  2. Pomiješajte suhe i mokre sastojke u kompaktnu smjesu pa je stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
  3. Izvadite smjesu i oblikujte kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljajte u šećer u prahu i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Napravite razmak između kuglica kako se ne bi zalijepile pri pečenju.
  4. Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Neka se ohlade u plehu prije nego što ih prebacite u kakvu dekorativnu božićnu zdjelu.

Dobar tek!

Ako tražite još recepata za kekse, torte, klasične kolače, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Ako ste u potrazi za još ukusnih i jednostavnih recepata, možete ih pronaći u nastavku: 

Raspucanci od limuna Ako ovog Božića želite isprobati nešto novo, spremite recept za raspucance s limunom Husari Recept za husare - jedine kekse koji konkuriraju linzerima Trokutići s lješnjacima Trokutići s lješnjacima: Božićni kolačići koji gotovo uvijek prvi nestaju s tacne Rum kuglice s kakaom Rum-kuglice: Recept za koji vam ne trebaju pećnica ni vještina Kiflice s lješnjacima i čokoladom Gotovi za 15 minuta: Recept za blagdanske kiflice s lješnjacima i čokoladom Breskvice Breskvice: Kolačići bez kojih ne može niti jedan blagdanski pladanj s kolačima

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još