Želite li si olakšati pripremu jela, napravite ga sa što je manje moguće pomagala – samo u jednom loncu. Ne samo da ćete si tako olakšati kuhanje, već i čišćenje nakon što ručak ili večera budu gotovi.

Ovi kremasti njoki s piletinom savršen su jesenski obrok – sočni su, zasitni, topli i puni bjelančevina.

Iako njoke možete sami napraviti od krumpira i brašna, upotrijebite već gotove njoke iz trgovine i tako si dramatično olakšate posao i skratite pripremu jela.

Sastojci za kremaste njoke s piletinom:

  • 700 ml pilećeg temeljca
  • 500 g otkoštenog pilećeg zabatka
  • 500 g njoka
  • 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 3 žlice vrhnja
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 lovorov list
  • 1 čajna žličica dimljene paprike u prahu biljno ulje za pirjanje
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin za posluživanje

Priprema kremastih njoka s piletinom:

  1. Zagrijte nešto ulja u loncu i na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša.
  2. Dodajte piletinu narezanu na trakice. Pirjajte par minuta dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju.
  3. Dodajte i sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko jedne minute.
  4. Podlijte sve zajedno s nasjeckanim rajčicama i pilećim temeljcem, posolite i popaprite po želji. Ubacite u lonac i lovorov list te dimljenu papriku u prahu.
  5. Poklopite i kuhajte sve zajedno oko 10-ak minuta dok se okusi ne sljube.
  6. Ubacite njoke u lonac i kuhajte još desetak minuta, dok se njoki termički ne obrade do kraja, a umak ne zgusne.
  7. Pred kraj kuhanja umiješajte vrhnje te izvadite lovorov list.
  8. Poslužite toplo sa svježe nasjeckanim peršinom.


Isprobajte i ove recepte s piletinom:

Brzi ručak: Recept za fino varivo koje puca od proteina

Recept za zapečene tortilje punjene piletinom i sirom

Pileće rolice punjene mozzarellom: Najlakši recept za fini ručak za koji će se tražiti repete

Dobar tek!