Želite li si olakšati pripremu jela, napravite ga sa što je manje moguće pomagala – samo u jednom loncu. Ne samo da ćete si tako olakšati kuhanje, već i čišćenje nakon što ručak ili večera budu gotovi.
Ovi kremasti njoki s piletinom savršen su jesenski obrok – sočni su, zasitni, topli i puni bjelančevina.
Iako njoke možete sami napraviti od krumpira i brašna, upotrijebite već gotove njoke iz trgovine i tako si dramatično olakšate posao i skratite pripremu jela.
Sastojci za kremaste njoke s piletinom:
- 700 ml pilećeg temeljca
- 500 g otkoštenog pilećeg zabatka
- 500 g njoka
- 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
- 3 žlice vrhnja
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 luk
- 1 lovorov list
- 1 čajna žličica dimljene paprike u prahu biljno ulje za pirjanje
- sol i papar po želji
- svježi peršin za posluživanje
Priprema kremastih njoka s piletinom:
- Zagrijte nešto ulja u loncu i na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša.
- Dodajte piletinu narezanu na trakice. Pirjajte par minuta dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Dodajte i sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko jedne minute.
- Podlijte sve zajedno s nasjeckanim rajčicama i pilećim temeljcem, posolite i popaprite po želji. Ubacite u lonac i lovorov list te dimljenu papriku u prahu.
- Poklopite i kuhajte sve zajedno oko 10-ak minuta dok se okusi ne sljube.
- Ubacite njoke u lonac i kuhajte još desetak minuta, dok se njoki termički ne obrade do kraja, a umak ne zgusne.
- Pred kraj kuhanja umiješajte vrhnje te izvadite lovorov list.
- Poslužite toplo sa svježe nasjeckanim peršinom.
Isprobajte i ove recepte s piletinom:
Dobar tek!