Piletina je izvrstan izvor bjelančevina – u 100 grama ovoga mesa nalazi se oko 27 grama proteina – koji su važni za građenje mišića i normalan rad cjelokupnog organizma.

Ako piletinu stalno pripremate na isti način i pomalo ste se zasitili njezinog okusa isprobajte ovaj recept. Pileće rolice punjene mozzarellom lako se pripremaju kod kuće, a najbolje je kad se posluže s kuhanom rižom, krumpirom ili kriškom kruha.

Za cijeli recept – od pripreme do termičke obrade i posluživanja na stol – trebat će vam oko 45 minuta. S dolje navedenim sastojcima možete napraviti četiri porcije mesa s oko 370 kalorija po porciji.

Sastojci za pileće rolice punjene mozzarellom:

  • 2 komada pilećih prsa (oko 600 g)
  • 150 ml bijelog vina
  • 100 g mozzarelle
  • 40 g maslaca
  • 4 kriške šunke
  • 2 mlada luka
  • svježi origano
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

Priprema pilećih rolica punjenih mozzarellom:

  1. Očistite i prerežite pileća prsa po dužini kako biste dobili 4 jednaka dijela. Istucite piletinu batom za meso, začinite solju i paprom.
  2. Svaki komad piletine prekrijte jednom kriškom šunke s oko 25 grama mozzarelle, s nešto nasjeckanog zelenog dijela mladog luka i svježim origanom.
  3. Zarolajte piletinu u rolice i fiksirajte zamotuljke čačkalicom.
  4. Zagrijte u tavi biljno ulje te na njemu kratko zapecite rolice sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
  5. Premjestite rolice u lim za pečenje te ih termički obradite do kraja u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva.
  6. Na tavi na kojoj ste pekli meso prepirjajte bijeli ostatak mladog luka.s maslacem. Podlijte ga bijelim vinom i kratko kuhajte dok se sve zajedno ne zgusne i ne dobijete umak. Začinite umak solju i paprom te svježe nasjeckanim origanom.
  7. Umak prelijte preko pečenih pilećih rolica te poslužite s kuhanom rižom. Dobar tek!

Inspirirajte se i ostalim recepetima s piletinom:

  Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom

Slika nije dostupna 300 kalorija manje: Trik za finu piletinu iz tave s kojom ćete biti siti pola dana

Viralna tortilja s piletinom Gotovo u 10 minuta! Jednostavna tortilja s piletinom koja žari i pali društvenim mrežama

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju