Ako dosad još niste probali palačinke s bundevom, vrijeme je da ispravite tu grešku. Oni koji su ih već radili dobro znaju da mekših i sočnijih palačinki od ovih jednostavno nema. U nastavku vam donosimo jednostavan recept za ovaj ukusan desert koji će vas oduševiti okusom.

 

Sastojci za palačinke s bundevom:

  • 250 g brašna
  • 250 g pirea od bundeve
  • 350 ml mlijeka
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 2 mala jaja
  • 7 g šećera
  • pola čajne žličice soli

Priprema palačinki s bundevom:

  1. Šećer, sol i brašno pomiješajte u jednoj zdjeli. U drugoj prvo razmutite jaja, u njih dodajte pire, zatim mlijeko i na kraju otopljeni maslac. Dobro sjedinite mokre sastojke i ubacite ih u suhe, miješajući pjenjačom, špatulom ili kuhačom.
  2. Zagrijte tavu na temperaturu srednje jačine. Šefljom zagrabite smjesu u količini po želji, ovisno o tome želite li manje ili veće palačinke. Pecite palačinke na zagrijanoj tavi sve dok ne potrošite smjesu.
  3. Baš kao i klasične, palačinke s bundevom možete jesti uz dodatke po svom ukusu, od džema ili čokoladnog namaza do javorova sirupa, s malo maslaca i orašastih plodova.

Dobar tek!

Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Savršen spoj: Recept za sočne muffine s bundevom i čokoladom

Tako kremasto: Umak od bundeve gotov je začas, a s njokima se slaže odlično

Cheesecake s bundevom: Recept za jesensko kremasto savršenstvo