Pita s tikvicama i špinatom – sastojci:

Za podlogu:

  • 140 g integralnog brašna
  • 140 g bijelog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 150 g tikvica
  • 150 g maslaca

Za nadjev:

  • 3 jaja
  • 200 g svježeg sira
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g svježeg špinata
  • 1 žličica sol
  • pola žličice papra
  • nekoliko cherry rajčica za ukras

Pita s tikvicama i špinatom – priprema:

  1. Pripremite podlogu. Naribajte tikvicu pa joj odmah dodajte dvije vrste brašna, prašak za pecivo, sol i maslac narezan na kockice. Brzo rukama sjedinite sve sastojke kako se maslac ne bi otopio od topline ruku.
  2. Stavite tijesto na papir za pečenje te ga razvucite u krug promjera oko 30 centimetara. Skupa s papirom prebacite ga u kalup promjera 26-28 cm. Podignite krajeve tijesta uz rub kalupa, a višak tijesta odrežite. Stavite u frižider dok pripremate nadjev.
  3. Pripremite nadjev. Umutite jaja i dodajte im sir, sol i papar. Dodajte i vrhnje za kuhanje te sitno nasjeckani špinat.
  4. Pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Na podlogu stavite nadjev i poravnajte. Ukrasite pitu rajčicom.
  5. Pecite oko 35 minuta, odnosno dok rub tijesta ne porumeni.

Fantastični recept s nama je podijelila blogerica Jeka. Za više ideja inspirirajte se na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku: 

Brze tortilje s tikvicama i sirom koje se mogu jesti za doručak, ručak i večeru Recept za najbržu pitu s tikvicama koja je gotova u tri koraka Kad je vani vruće: Brzi recept za fini ručak pun proteina gotov u pet minuta

Dobar tek!