Pita s tikvicama i špinatom – sastojci:
Za podlogu:
- 140 g integralnog brašna
- 140 g bijelog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 150 g tikvica
- 150 g maslaca
Za nadjev:
- 3 jaja
- 200 g svježeg sira
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g svježeg špinata
- 1 žličica sol
- pola žličice papra
- nekoliko cherry rajčica za ukras
Pita s tikvicama i špinatom – priprema:
- Pripremite podlogu. Naribajte tikvicu pa joj odmah dodajte dvije vrste brašna, prašak za pecivo, sol i maslac narezan na kockice. Brzo rukama sjedinite sve sastojke kako se maslac ne bi otopio od topline ruku.
- Stavite tijesto na papir za pečenje te ga razvucite u krug promjera oko 30 centimetara. Skupa s papirom prebacite ga u kalup promjera 26-28 cm. Podignite krajeve tijesta uz rub kalupa, a višak tijesta odrežite. Stavite u frižider dok pripremate nadjev.
- Pripremite nadjev. Umutite jaja i dodajte im sir, sol i papar. Dodajte i vrhnje za kuhanje te sitno nasjeckani špinat.
- Pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Na podlogu stavite nadjev i poravnajte. Ukrasite pitu rajčicom.
- Pecite oko 35 minuta, odnosno dok rub tijesta ne porumeni.
Genijalan recept blogerice Jeke Marić oduševljava na prvi zalogaj (Foto: Instagram@JekaMaric)
Fantastični recept s nama je podijelila blogerica Jeka. Za više ideja inspirirajte se na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku:
Pita s tikvicama (Foto: Instagram@JekaMaric)
Dobar tek!