Početkom tjedna ne brojimo kalorije! Ako razmišljate što pripremiti za ručak ili večeru i tako popraviti tmurni dan, na pravom ste mjestu jer donosimo recept za pizza kruh, mekanu deliciju koja se brzo spravlja, a s tanjura nestaje još brže.
Mirjana Marčinko Šmit, učiteljica i jedna od najpoznatijih food blogerica na ovom području, s nama je podijelila jedan od svojih najdražih recepata. Iako je podosta star, ovaj brzi ručak ne može dosaditi jer istovremeno diše i miriše.
Osim što je priprema podosta jednostavna, sastojci za ovaj brzinski i zasitni obrok su prihvatljivi, a pizza kruh je odličan i da ga ponesete na posao ili zapakirate djeci za veliki odmor.
U nastavku pročitajte i pogledajte recept.
Pizza kruh – sastojci:
Za tijesto:
- 400 g glatkog brašna
- 2 žličice suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 2 žlice ulja
- oko 2,5 dl tople vode
Nadjev:
- kuhana rajčica
- origano
- 200-300 g sira gaude
- 200-300 g šunke
Pizza kruh – priprema:
- Prosijanom brašnu dodati navedene sastojke i umijesiti. Tijesto pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom 45 do 60 minuta, da udvostruči volumen.
- Tijesto tanko razviti, premazati kuhanom rajčicom i posuti origanom. Poslagati ribani sir i kriške šunke (12 ili 16 komada, ovisno širini kalupa) te izrezati.
- Slagati narezane dijelove u kalup obložen masnim papirom. Postupak slaganja u kalup možete pogledati u videu.
- Ostaviti na sobnoj temperaturi oko 20 minuta i peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
Recept za genijalni pizza kruh pronašli smo na profilu Od slatkoga slađe, a u nastavku pronađite još ukusni recepata za jednostavni ručak koji košta svega nekoliko eura.
Dobar tek!