Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Proteinska tjestenina: Recept za fin ručak koji se radi bez grama mesa

10-03-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Obroci iz jednog lonca idealno su rješenje kada trebate nabrzaka smisliti neki ručak ili večeru, a nemate previše vremena ili volje za pripremu dugotrajnih recepata. Ne samo da je riječ o ukusnim jelima, već i o obrocima kod kojih zaprljate samo jedan lonac u cijelom procesu.

Postoje stotine različitih recepata za ručak ili večeru iz jednog lonca. Mi vam donosimo recept za finu tjesteninu s gljivama i lećom koja puca od proteina iako ne sadrži niti jedan gram mesa.

Tjestenina iz jednog lonca - sastojci:

  • 700 ml povrtnog temeljca
  • 400 ml nasjeckane rajčice iz konzerve
  • 300 grama šampinjona
  • 300 grama sušene tjestenine po želji
  • 50 grama parmezana
  • 1 limenka leće od 400 grama
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pirjanje
  • začinsko bilje po želji

Tjestenina iz jednog lonca - priprema:

1. U većem loncu zagrijte malo ulja, pa na njemu prepirjajte luk nasjeckan na kockice.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja

2. Kad luk omekša, u lonac dodajte narezanu paprike i gljive i pirjajte nekoliko minuta.

3. Potom ubacite nasjeckani češnjak, promiješajte i pirjajte oko pola minute.

4. Podlijte smjesu u loncu s povrtnim temeljcem i rajčicom iz konzerve.

5. Ubacite tjesteninu i leću iz konzerve koju ste prethodno isprali i ocijedili od viška vode.

6. Posolite i popaprite pa poklopite lonac. Pripazite da se sva tjestenina nalazi pod tekućinom kako bi se skuhala jednoliko i do kraja.

7. Kuhajte 10 do 15 minuta dok se tjestenina termički ne obradi do kraja, uz povremeno miješanje da se smjesa ne bi zalijepila za dno lonca.

8. Na kraju kuhanja dodajte naribani parmezan i začinsko bilje po želji te poslužite toplo uz sezonsku salatu. 

Recept za tjesteninu s povrćem Recept iz snova za najkremastiju tjesteninu s piletinom i povrćem iz jednog lonca

Makaroni sa sirom Najlakši recept za kremastu tjesteninu sa sirom koja se topi u ustima

Tjestenina u umaku od paprike Kremasto i tako fino: Brzi recept za tjesteninu u umaku od paprike

Savjet plus:

U ovom receptu možete se poslužiti i crvenom suhom lećom koja se termički obrađuje najkraće od svih ostalih vrsta leće. Dodajte je u isto vrijeme kao i tjesteninu. Pripazite samo da ulijete više tekućine ako se odlučite za ovu opciju jer će sušena leća tijekom kuhanja „popiti“ dosta vode.

Ovo je vrlo fleksibilan recept koji vam dopušta da potrošite povrće koje je pri kraju roka trajanja. Umjesto gljiva možete dodati i mrkve, tikvice, patlidžan... što god poželite. Umjesto kuhane leće iz konzerve možete se poslužiti i već kuhanim grahom ili slanutkom.

Jelo na kraju začinite začinskim biljem po želji. Na raspolaganju vam je sve od svježih listića peršina, preko bosiljka do timijana.

Pasta primavera (ilustrativna fotografija) Savršena za prvi dan proljeća! Recept za finu tjesteninu s povrćem i sirom

Zapečena tjestenina s kobasicama Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

Slika nije dostupna Ručak za 20-ak kuna: Recept za finu tjesteninu punu proteina

Tjestenina sa sirom Recept za najkremastiju tjesteninu sa sirom pripremljenu u samo jednoj posudi

Slika nije dostupna I bolje od bolonjeza: Recept za špagete s umakom za pizzu gotove u 20 minuta

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još