Kod pripreme rižota jako je važno znati odabrati odgovarajuću rižu (nama su najdostupnije carnaroli i arborio), poznavati tehnike kuhanja rižota (tostiranje riže, dodavanje vina zbog kiseline, zalijevanje vrelim temeljcem tijekom cijelog kuhanja te na kraju mantekiranje, odnosno dodavanje maslaca za kremoznost) te ne čekati sa služenjem, treba ga poslužiti odmah kad je kuhan.
Uz ovaj ćete recept naučiti sve korake, a naučeno možete primijeniti i kasnije kod drugih vama omiljenih rižota. Skuhajte još danas ovaj brzi ručak i otkrijte fine kremaste note pravog sezonskog rižota!
Budući da se gljive smatraju jednom od 10 najzdravijih namirnica na svijetu, ubacite ih češće u prehranu, idealne su za brzi ručak jer im je potrebna kratka termička obrada.
Riža je također idealna namirnica kad je u pitanju obrok na brzinu i upravo rižu skoro uvijek imamo u svojim smočnicama, držimo je bez straha jer riža je jedna od onih namirnica koje se nikada ne kvare.