Ako nemate previše vremena za ručak, pripremite ukusnu i hranjivu salatu od kukuruza koja je gotova za tren oka.

Kuhani ili pečeni kukuruz je jedna od prvih asocijacija na ljeto. Za pripremu omiljenog ljetnog obroka, potrebna je samo jedna duboka posuda ili vrući roštilj, a uz dodatak soli, imamo praktičan obrok za ponijeti na plažu ili na posao.

Za ukusnu salatu od pečenog kukuruza, trebat će vam nekoliko osnovnih sastojaka koje imate u hladnjaku, a priprema je zaista brza i jednostavna. Za ovu salatu možete iskoristite ostatke kuhanog i pečenog kukuruza, a može ga kratko ispeći na roštilju ili roštilj-tavi.

Salata od pečenog kukuruza - sastojci: 

  • 6 klipova kukuruza
  • 50 g maslaca
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • Svježi peršin
  • Svježa metvica
  • 200 g feta sira

Za dresing:

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 velike žlice majoneze
  • 2 češnja češnjaka
  • Sok dvije limete

Salata od pečenog kukuruza - priprema: 

  1. Otopite maslac, a klipove kukuruza dobro operite i posušite.
  2. Zagrijte roštilj-tavu na najveću temperaturu, klipove premažite maslacem pa pecite sa svake strane dok zrna kukuruza ne budu dobila tamniju, prepečenu boju.
  3. Luk nasjeckajte na sitne kockice, a zrna kukuruza pažljivo odvojite od klipa.
  4. Metvicu i peršin grublje nasjeckajte.
  5. U dubljoj posudi pomiješajte kukuruz, luk, feta sir, peršin i metvicu.
  6. Pripremite dresing. Češnjak protisnite, a ostale sastojke spojite u homogenu smjesu pa prelijte preko salate i pažljivo promiješajte.
  7. Salatu od kukuruza dobro ohladite prije jela.

Inspirirajte se s još recepata za ukusne ljetne salate: 

Ručak za 10 minuta: Recept za Cezarovu salatu s piletinom bez paljenja pećnice

Brzi recept za ljetni ručak pun proteina koji se radi od ostataka kuhane riže

Recept za hladnu salatu s tjesteninom i piletinom koja se brzo priprema

Recept za ukusnu salatu zbog koje ćete zavoljeti bulgur

Dobar tek!