Kuhani ili pečeni kukuruz je jedna od prvih asocijacija na ljeto. Za pripremu omiljenog ljetnog obroka, potrebna je samo jedna duboka posuda ili vrući roštilj, a uz dodatak soli, imamo praktičan obrok za ponijeti na plažu ili na posao.

Za ukusnu salatu od pečenog kukuruza, trebat će vam nekoliko osnovnih sastojaka koje imate u hladnjaku, a priprema je zaista brza i jednostavna. Za ovu salatu možete iskoristite ostatke kuhanog i pečenog kukuruza, a može ga kratko ispeći na roštilju ili roštilj-tavi.

Salata od pečenog kukuruza - sastojci: 

  • 6 klipova kukuruza
  • 50 g maslaca
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • Svježi peršin
  • Svježa metvica
  • 200 g feta sira

Za dresing:

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 velike žlice majoneze
  • 2 češnja češnjaka
  • Sok dvije limete

Salata od pečenog kukuruza - priprema: 

  1. Otopite maslac, a klipove kukuruza dobro operite i posušite.
  2. Zagrijte roštilj-tavu na najveću temperaturu, klipove premažite maslacem pa pecite sa svake strane dok zrna kukuruza ne budu dobila tamniju, prepečenu boju.
  3. Luk nasjeckajte na sitne kockice, a zrna kukuruza pažljivo odvojite od klipa.
  4. Metvicu i peršin grublje nasjeckajte.
  5. U dubljoj posudi pomiješajte kukuruz, luk, feta sir, peršin i metvicu.
  6. Pripremite dresing. Češnjak protisnite, a ostale sastojke spojite u homogenu smjesu pa prelijte preko salate i pažljivo promiješajte.
  7. Salatu od kukuruza dobro ohladite prije jela.

Inspirirajte se s još recepata za ukusne ljetne salate: 

Ručak za 10 minuta: Recept za Cezarovu salatu s piletinom bez paljenja pećnice

Brzi recept za ljetni ručak pun proteina koji se radi od ostataka kuhane riže

Recept za hladnu salatu s tjesteninom i piletinom koja se brzo priprema

Recept za ukusnu salatu zbog koje ćete zavoljeti bulgur

Dobar tek!