Kuhani ili pečeni kukuruz je jedna od prvih asocijacija na ljeto. Za pripremu omiljenog ljetnog obroka, potrebna je samo jedna duboka posuda ili vrući roštilj, a uz dodatak soli, imamo praktičan obrok za ponijeti na plažu ili na posao.
Za ukusnu salatu od pečenog kukuruza, trebat će vam nekoliko osnovnih sastojaka koje imate u hladnjaku, a priprema je zaista brza i jednostavna. Za ovu salatu možete iskoristite ostatke kuhanog i pečenog kukuruza, a može ga kratko ispeći na roštilju ili roštilj-tavi.
Salata od pečenog kukuruza - sastojci:
- 6 klipova kukuruza
- 50 g maslaca
- 1 glavica ljubičastog luka
- Svježi peršin
- Svježa metvica
- 200 g feta sira
Za dresing:
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 kiselo vrhnje
- 2 velike žlice majoneze
- 2 češnja češnjaka
- Sok dvije limete
Salata od pečenog kukuruza - priprema:
- Otopite maslac, a klipove kukuruza dobro operite i posušite.
- Zagrijte roštilj-tavu na najveću temperaturu, klipove premažite maslacem pa pecite sa svake strane dok zrna kukuruza ne budu dobila tamniju, prepečenu boju.
- Luk nasjeckajte na sitne kockice, a zrna kukuruza pažljivo odvojite od klipa.
- Metvicu i peršin grublje nasjeckajte.
- U dubljoj posudi pomiješajte kukuruz, luk, feta sir, peršin i metvicu.
- Pripremite dresing. Češnjak protisnite, a ostale sastojke spojite u homogenu smjesu pa prelijte preko salate i pažljivo promiješajte.
- Salatu od kukuruza dobro ohladite prije jela.
Inspirirajte se s još recepata za ukusne ljetne salate:
Dobar tek!