Zobena kaša mnogima je omiljeni izbor za doručak. Osim što je ukusna i kremasta, jako je zasitna pa nije problem dočekati ručak, a jedna od njezinih glavnih prednosti jest činjenica da joj možemo dodati sve što imamo u hladnjaku.
Šumsko voće, banana, čokolada ili sjemenke, sve se te namirnice savršeno slažu s teksturom i okusom jednog od najzdravijih doručaka na svijetu, a nešto drugačiji recept posebno će se svidjeti ljubiteljicama kave i tiramisua.
U nastavku možete pronaći recept za tiramisu zobenu kašu koja je gotova za tren oka
Tiramisu zobena kaša – sastojci:
- 200 ml biljnog mlijeka
- 150 g zobenih pahuljica
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice meda
- 80 ml espresso kave
- Kakao
Završni sloj:
- 200 ml grčkog jogurta
- 1 žlica meda
Tiramisu zobena kaša – priprema:
- Zagrijte biljno mlijeko. Mi smo koristili lješnjakovo mlijeko, ali možete koristiti bilo koje biljno mlijeko ili pak kravlje.
- U zagrijano mlijeko dodajte zobene pahuljice, chia sjemenke, med i espresso.
- Sve dobro promiješajte do željene teksture.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt i med pa mješavinu stavite na vrh kaše.
- Na samome kraju pospite kakaom.
- Poslužite odmah.
Savjet:
- Ovisno o tome volite li gušću ili rjeđu zobenu kašu, možete dodati više ili manje mlijeka.
- Sve sirove sastojke možete pomiješati i, umjesto na vatru, staviti u hladnjak preko noći kako biste dobili kremastu teksturu takozvane overnight kaše.
U nastavku možete pronaći još ideja za ukusan i zdravi doručak.
Dobar tek!