Zobena kaša mnogima je omiljeni izbor za doručak. Osim što je ukusna i kremasta, jako je zasitna pa nije problem dočekati ručak, a jedna od njezinih glavnih prednosti jest činjenica da joj možemo dodati sve što imamo u hladnjaku.

Galerija

Zobena kaša s okusom tiramisua Foto: Pavao Bobinac

Šumsko voće, banana, čokolada ili sjemenke, sve se te namirnice savršeno slažu s teksturom i okusom jednog od najzdravijih doručaka na svijetu, a nešto drugačiji recept posebno će se svidjeti ljubiteljicama kave i tiramisua.

U nastavku možete pronaći recept za tiramisu zobenu kašu koja je gotova za tren oka

Tiramisu zobena kaša – sastojci:

  • 200 ml biljnog mlijeka
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice meda
  • 80 ml espresso kave
  • Kakao

Završni sloj:

  • 200 ml grčkog jogurta
  • 1 žlica meda

Tiramisu kaša Foto: Pavao Bobinac

Tiramisu zobena kaša – priprema:

  1. Zagrijte biljno mlijeko. Mi smo koristili lješnjakovo mlijeko, ali možete koristiti bilo koje biljno mlijeko ili pak kravlje.
  2. U zagrijano mlijeko dodajte zobene pahuljice, chia sjemenke, med i espresso.
  3. Sve dobro promiješajte do željene teksture.
  4. U posebnoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt i med pa mješavinu stavite na vrh kaše.
  5. Na samome kraju pospite kakaom.
  6. Poslužite odmah.

Savjet:

  • Ovisno o tome volite li gušću ili rjeđu zobenu kašu, možete dodati više ili manje mlijeka.
  • Sve sirove sastojke možete pomiješati i, umjesto na vatru, staviti u hladnjak preko noći kako biste dobili kremastu teksturu takozvane overnight kaše.

Tiramisu kaša Foto: Pavao Bobinac

U nastavku možete pronaći još ideja za ukusan i zdravi doručak. 

Doručak koji se napravi u minutu, a košta manje od eura Trik za najkremastiju i najfiniju zobenu kašu koju ćete ikada probati Najlakši recept za fini puding pun proteina koji se ne kuha Za doručak, desert i sve između: Recept za sočne muffine s jabukama

Dobar tek!