Istraživanja su pokazala da je dan najbolje započeti obrokom temeljenim na bjelančevinama i zdravim masnoćama jer one zasićuju i daju dovoljno energije za obavljanje svih potrebnih zadataka. Pritom se chia sjemenke nameću kao izvrsno rješenje.

Chia sjemenke sadrže i mnoštvo prehrambenih vlakana, vitamina i minerala koji potiču probavu, snižavaju razine lošeg kolesterola i općenito su korisne za ljudsko zdravlje. Povrh svega, kada ih stavite u tekućinu, one nabubre te je transformiraju u jelo nalik na puding.

Ako želite pojačati unos bjelančevina u organizam, puding od chia sjemenki napravite s kravljim ili sojinim mlijekom te pomiješajte s jogurtom po želji, a sve zajedno poslužite s omiljenim voćem. Dobili ste savršeni doručak.

Sastojci za chia puding:

  • 100 ml mlijeka po izboru
  • 1,5 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica meda, javorova ili agavina sirupa
  • 1 čajna žličica kakaa
  • voće po želji

Priprema chia pudinga:

  1. Pomiješajte chia sjemenke s mlijekom i pustite da sve zajedno bubri oko 15 minuta. Nakon toga dobro promiješajte smjesu, dodajte kakao i tekući zaslađivač i pustite da se okusi sljube još desetak minuta.
  2. Ovo možete napraviti i večer prije te staviti u hladnjak preko noći.
  3. Čokoladni chia puding poslužite s jogurtom po želji i borovnicama, komadićima breskve ili kakvog drugog voća.

Isprobajte i ove recepte za doručak:

Budwigova pasta Budwigova krema: Doručak koji sprječava pojavu brojnih bolesti Zdrav doručak 10 ideja za ukusan i hranjiv doručak uz koji se kilogrami lakše drže pod kontrolom Muffini s jabukama i zobenim pahuljicama Za doručak, desert i sve između: Recept za sočne muffine s jabukama Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju