Zobena kaša s okusom tiramisua
Zobena kaša s okusom tiramisua (Foto: Pavao Bobinac)
Zdravlje & prehrana

Recept za zobenu kašu koja mirisom i okusom podsjeća na tiramisu

28-09-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Zobena kaša mnogima je omiljeni izbor za doručak. Osim što je ukusna i kremasta, jako je zasitna pa nije problem dočekati ručak, a jedna od njezinih glavnih prednosti jest činjenica da joj možemo dodati sve što imamo u hladnjaku.

Galerija Tiramisu kaša Tiramisu kaša +3 Na samome kraju pomiješati grčki jogurt s medom i staviti na vrh

U trendu Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut Kolači u staklenci Suhi, sitni, prefini Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Zobena kaša s okusom tiramisua Zobena kaša s okusom tiramisua (Foto: Pavao Bobinac)

Šumsko voće, banana, čokolada ili sjemenke, sve se te namirnice savršeno slažu s teksturom i okusom jednog od najzdravijih doručaka na svijetu, a nešto drugačiji recept posebno će se svidjeti ljubiteljicama kave i tiramisua.

U nastavku možete pronaći recept za tiramisu zobenu kašu koja je gotova za tren oka

Tiramisu zobena kaša – sastojci:

  • 200 ml biljnog mlijeka
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice meda
  • 80 ml espresso kave
  • Kakao

Završni sloj:

  • 200 ml grčkog jogurta
  • 1 žlica meda

Tiramisu kaša Sastojci za tiramisu kašu (Foto: Pavao Bobinac)

Tiramisu zobena kaša – priprema:

  1. Zagrijte biljno mlijeko. Mi smo koristili lješnjakovo mlijeko, ali možete koristiti bilo koje biljno mlijeko ili pak kravlje.
  2. U zagrijano mlijeko dodajte zobene pahuljice, chia sjemenke, med i espresso.
  3. Sve dobro promiješajte do željene teksture.
  4. U posebnoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt i med pa mješavinu stavite na vrh kaše.
  5. Na samome kraju pospite kakaom.
  6. Poslužite odmah.

Savjet:

  • Ovisno o tome volite li gušću ili rjeđu zobenu kašu, možete dodati više ili manje mlijeka.
  • Sve sirove sastojke možete pomiješati i, umjesto na vatru, staviti u hladnjak preko noći kako biste dobili kremastu teksturu takozvane overnight kaše.

Tiramisu kaša Tiramisu kaša (Foto: Pavao Bobinac)

U nastavku možete pronaći još ideja za ukusan i zdravi doručak. 

Slika nije dostupna Doručak koji se napravi u minutu, a košta manje od eura Zobena kaša Trik za najkremastiju i najfiniju zobenu kašu koju ćete ikada probati Chia puding Najlakši recept za fini puding pun proteina koji se ne kuha Muffini s jabukama Za doručak, desert i sve između: Recept za sočne muffine s jabukama

Dobar tek!