Ljetne večer na otvorenom još su ljepše uz najdraže piće i dobro društvo, a ako ste tražili recept za koktel kojim ćete oduševiti prijateljice, na pravom ste mjestu jer u nastavku možete pročitati recept za osvježavajući „tratinčica koktel“.

Ovaj je koktel nastao na društvenim mrežama, a privukao je pažnju mnogih jer svoje ime duguje nježnom cvijetu koji je zapravo kralj među poljskim cvijećem.

Tratinčice su simbol jednostavnosti, čistoće i nježnosti, a upravo je takav okus ovog jednostavno, ali izrazito ukusnog koktela koji možete napraviti za svega pet minuta. Baza je mnogima omiljeni džin, a recept je u nastavku.

Tratinčica koktel – sastojci:

  • Džin
  • Liker od naranče ili breskve
  • Limunov sok
  • Bezalkoholni liker Grenadin
  • Led
  • Kriška naranče za ukras, ili svježe jagode 

Tratinčica koktel – priprema:

  1. U shakeru pomiješajte džin, liker od naranče, breskve ili marelice, limunov sok i Grenadin.
  2. Čašu napunite ledom pa koktel prelijte preko leda.
  3. Po želji ukrasite kriškom naranče, jagodom ili pak mentom.

Savjet: Točne količine nisu navedene kako biste jačinu koktela mogli prilagoditi svome guštu.

Provjerite zašto je džin najzdravije alkoholno piuće, a još recepata za koktele s džinom možete pronaći u nastavku. 

Tropski džin-tonik: Koktel s ananasom stvoren za ljetna druženja s frendicama Koktel romantičnog naziva savršen je za ljetne večeri, a glavni sastojak je džin Još bolji od mojita? Osvježavajući koktel s mentom i džinom savršen za (pro)ljetna druženja Bazga-džin: Recept za super verziju popularnog pića koje se lako priprema Kakva kombinacija! Recept za smoothie s... džinom Samo tri sastojka: Koktel zanimljiva naziva posebno će se svidjeti ljubiteljicama džina Savršen okus: Blagdanski džin-tonik s kojim možete nazdraviti 2024. godini Recept za sladoledno iznenađenje s džinom i likerom od čokolade Džin-tonik s kokosom: Isprobajte recept za piće s okusom ljeta

Živjeli!