Ponekad se moramo počastiti s omiljenim pićem, kolačem ili kakvim drugim desertom , a zdravi smoothie prvi je izbor kod svih onih koji paze na zdravu prehranu.

Ukusni krotitelji trbuščića odlični su kad tijelo i um pripremamo za ljeto, a volimo ih jer su gotovi zaista brzo i jednostavno. Sve što treba učiniti jest najdraže voće ubaciti u blender, dodati malo mlijeka ili vode i to je to – smoothie je spreman.

Kao što je smoothie pravi primjer zdravog napitka, tako je i džin pravi primjer najzdravijeg alkoholnog pića. Iako na prvu ova kombinacija zvuči nespojivo, ako u svom omiljeni smoothie dodate malo džina – dobit ćete vikend-poslasticu koja osvaja već na prvi gutljaj i savršena je za druženje s prijateljicama.

Smoothie sa džinom – sastojci:

  • 250 g zamrznutog šumskog voća
  • zamrznuta banana
  • žlica meda
  • voda
  • džin
  • po želji malo kremastog irskog likera

Smoothie sa džinom – priprema:

  1. Sve sastojke stavite u blender i dobro promiješajte. Količina džina nije točno navedena, kako biste sami mogli odrediti jačinu smoothija. Također, niti količina vode nije točno navedena, a ona ovisi o tome koliko gust smoothie želite. Ovisno o tome koje voće preferirate, smoothie možete napraviti po svom osobnom guštu po istom postupku.

Ako volite isprobavati nove kombinacije okusa provjerite i recept za kavu sa džinom. U nastavku se možete inspirirati s još ideja za osvježavajuća pića s džinom. 

Džin-tonik sa sokom od brusnice Savršen okus: Blagdanski džin-tonik s kojim možete nazdraviti 2024. godini Božićni džin-tonik To se mora probati: Recept za božićni džin-tonik Kremasti liker s okusom bundeve i džinom Koktel s okusom bundeve i džinom sladak je, mirisan i lagan Džin sa sladoledom Recept za sladoledno iznenađenje s džinom i likerom od čokolade Džin-tonik s kokosom Džin-tonik s kokosom: Isprobajte recept za piće s okusom ljeta Recept za džin-tonik sa šumskim voćem Džin-tonik u verziji koju se itekako isplati probati Bazga-džin Bazga-džin: Recept za super verziju popularnog pića koje se lako priprema Džin-tonik s jagodama Iskoristite sezonu jagoda i napravite ružičasti džin-tonik baš fina okusa

Živjeli!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju