Bez imalo sumnje izrada domaćeg sirupa od bazge odličan je način da se iskoriste cvjetovi predivnog mirisa, ali za one koji žele isprobati nešto drugačije džin s okusom bazge jednako je divna i neobična alternativa.

Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sunčan dan, a u nastavku pročitajte kako ih u nekoliko koraka iskoristiti u kombinaciji s, mnogima, omiljenim pićem.

Sastojci za bazga-džin:

  • šest do osam svježe ubranih glava cvijeta bazge
  • naribana korica jednog limuna
  • žlica šećera u prahu
  • 500 mililitara džin                      

Priprema bazga džina:

  • S cvjetova bazge otresite moguće kukce, a zatim ih stavite u veliku posudu ili staklenku. Dodajte limunovu koru, šećer u prahu i prelijte ih džinom.
  • Posudu pokrijte i ostavite na 24 sata
  • Kroz filter-papir za kavu, gazu ili bilo što slično procijedite smjesu i piće ulijte u čistu bocu.
  • Bazga-džin možete poslužiti s tonikom i puno leda.

Inspirirajte se i ostalim receptima s bazgom: 

Sladoled od bazge Sladoled od bazge: Osvježavajući desert za čiju pripremu ne trebate aparat

Sok od bazge Birajte najdraži dodatak: Tri recepta za domaći sirup od bazge

Bazga Domaći sirup od bazge: Bakin recept za sok koji vraća u djetinjstvo

Cheesecake s bazgom (ilustrativna fotografija) Bez pečenja: Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge

I to je to, uživajte u osvježavajućem džinu s okusom proljeća.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju