Bez imalo sumnje izrada domaćeg sirupa od bazge odličan je način da se iskoriste cvjetovi predivnog mirisa, ali za one koji žele isprobati nešto drugačije džin s okusom bazge jednako je divna i neobična alternativa.

Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sunčan dan, a u nastavku pročitajte kako ih u nekoliko koraka iskoristiti u kombinaciji s, mnogima, omiljenim pićem.

Bazga Domaći sirup od bazge: Bakin recept za sok s okusom proljeća

Sirup od bobica bazge Lijek od bobica bazge: Domaći recept koji pobjeđuje viruse i zatvor

Sastojci za bazga-džin:

- šest do osam svježe ubranih glava cvijeta bazge
- naribana korica jednog limuna
- žlica šećera u prahu
- 500 mililitara džina

Priprema:

- S cvjetova bazge otresite moguće kukce, a zatim ih stavite u veliku posudu ili staklenku. Dodajte limunovu koru, šećer u prahu i prelijte ih džinom.

- Posudu pokrijte i ostavite na 24 sata

- Kroz filter-papir za kavu, gazu ili bilo što slično procijedite smjesu i piće ulijte u čistu bocu.

- Bazga-džin možete poslužiti s tonikom i puno leda.

I to je to, uživajte u osvježavajućem džinu s okusom proljeća.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju