Bez imalo sumnje izrada domaćeg sirupa od bazge odličan je način za iskoristiti cvjetove predivnog mirisa, ali za one koji žele isprobati nešto drugačije, džin s okusom bazge je jednako divna i neobična alternativa.

Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sučan dan, a u nastavku pročitajte kako ih u par koraka iskoristiti u kombinaciji s, mnogima, omiljenim pićem.

Sastojci za bazga-džin:

- šest do osam svježe ubranih glava cvijeta bazge
- naribana korica jednog limuna
- žlica šećera u prahu
- 500 mililitara džina

Priprema:

- S cvjetova bazge otresite moguće kukce, a zatim ih stavite u veliku posudu ili staklenku. Dodajte limunovu koru, šećer u prahu i prelijte ih džinom.

- Posudu pokrijte i ostavite na 24 sata

- Kroz filter-papir za kavu, gazu ili bilo što slično procijedite smjesu i piće ulijte u čistu bocu.

- Bazga-džin možete poslužiti s tonikom i puno leda.

I to je to, uživajte u osvježavajućem džinu s okusom proljeća.