Omiljen napitak u jesenskim i zimskim danima za brojne je vruća čokolada, a osim užitka za nepca nekoliko gutljaja ove kremaste slastice pružit će zaštitu kardiovaskularnom sustavu, ublažit će kašalj te smiriti želučane tegobe.

Razloga za šalicu tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli želite li pojačati ljekovitu notu.

Sastojci za vruću čokoladu: 

  • 150 g čokolade s 60% kakaa
  • 200 ml punomasnog mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • jedna mala žlica smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • po želji malo cimeta
  • po želji sljezovi kolačići

Priprema vruće čokolade: 

  1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.
  2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.
  3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.


Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.

Inspirirajte se i ostalim receptima s čokoladom: Recept za kavu s čokoladnim iznenađenjem koja može biti desert Recept za ružičastu vruću čokoladu koja bi mogla postati najdraži zimski desert Kombinacija iz snova! Čokoladni tartufi s okusom Baileysa od kojih se radi vruća čokolada

Dobar tek!