Malaika Tordi Molnar, 32-godišnja majka iz Čepina, pronašla je svoju životnu strast u svijetu polimerne gline, stvarajući ručno izrađene šalice, tanjure, zdjelice, okvire i suvenire.

Galerija

Njezin kreativni put započeo je tijekom trudnoće kada je, vođena ljubavlju prema umjetnosti, izradila svoje prve šalice kao božićne poklone za najbliže.

Upravo tada se dogodila ljubav prema polimernoj glini, koja ju je dovela do otvaranja vlastitog obrta, Tia kreativa, nazvanog po njenoj maloj kćeri.

Polimerna glina postala je njen omiljeni medij za izražavanje kreativnosti jer nudi beskrajne mogućnosti, a svaki komad koji izradi prolazi kroz detaljan proces – od miješanja nijansi gline, oblikovanja rukama i alatima poput igli i nožića, pa sve do pečenja, brušenja i lakiranja.

Jedna od njenih najdražih kreacija su cvjetne dame – unikatne šalice s ručno oblikovanim cvjetovima.

Šalice brenda tiakreativa Foto: Privatna arhiva

Svaka cvjetna dama zahtijeva sate rada, jer se svaki cvijet izrađuje pažljivo, laticu po laticu.

Svaki potez kistom, svaka tekstura, točkica i crtica koju možete vidjeti na šalicama pokazuje koliko volim to što radim. Vjerujem nekako duboko u sebi da tu ljubav koju utkam u svaki komad i drugi primijete, govori nam Malaika.

Šalice brenda tiakreativa Foto: Privatna arhiva

Malaika je proširila svoju kreativnost i na izradu nakita, pod brendom Glinushkica. Ručno izrađene naušnice od polimerne gline su lagane, fleksibilne i dolaze u raznim cvjetnim motivima.

Glinushkica je moja mala cvjetna livada, kaže Malaika, napominjući kako voli stvarati raznovrsne dizajne i vjeruje da će svatko pronaći model koji će mu odgovarati.

Šalice brenda tiakreativa Foto: Privatna arhiva

Njeni radovi, koji se prodaju putem Facebooka i Instagrama, cijenjeni su zbog unikatnosti i pažnje prema detaljima, a cijene se kreću od 24 eura, ovisno o složenosti izrade.

S toliko strasti i ljubavi utkane u svaki komad, Malaika je postala prepoznatljiva po svojoj jedinstvenoj umjetnosti. Svaka njena kreacija, bilo da je riječ o šalici, figurici ili naušnicama, nosi poseban pečat ljubavi prema detaljima i želju da nečiji dan učini ljepšim.

Šalice brenda tiakreativa Foto: Privatna arhiva

 

Prekrasne šalice i tanjurići s porukama koji nastaju u Čazmi, a obožavaju ih mladenke, prijateljice, mame - ma svatko tko ih dobije

Prekrasne cvjetne šalice iz Čakovca za koje postoji lista čekanja

"Vi ste čudo": Genijalne šalice i kuglice za bor zadarskog brenda