Tijekom velikih vrućina ne želimo puno vremena provoditi u kuhinji kako bismo pripremili ukusne obroke. Ako je to ikako moguće – ne želimo uopće paliti štednjak i pećnicu. U tim trenucima sendviči i tortilje punjene hladnim narescima nameću se kao sjajno rješenje.
U ljetno vrijeme preporučuje se upotreba što je moguće više svježeg voća i povrća koji su trenutačno u sezoni poput rajčica, paprika i krastavaca, s obzirom na to da obiluju vitaminima i mineralima.
Povrće i voće sljubite pak s omiljenim izvorima bjelančevina. Unaprijed možete termički obraditi veće količine mesa ili jaja, podijeliti ih na porcije, staviti u hladnjak te iskoristiti po potrebi. Termički obrađene bjelančevine možete kupiti u trgovini ili iskoristiti one iz konzerve.
Mi vam predlažemo ručak upravo s potonjom kombinacijom: sendvič punjen salatom od slanutka koji obiluje proteinima biljnog porijekla. Ako za ovaj recept iskoristite slanutak iz konzerve ili staklenke, ručak ćete spremiti za svega pet minuta.
Sastojci za sendvič sa slanutkom:
- 2 kriške kruha po želji
- 120 g kuhanog slanutka
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica nasjeckanog luka
- 1 čajna žličica senfa
- ½ stapke celera
- sol i papar po želji
- nekoliko listova zelene salate
- nekoliko kriški svježe rajčice
Priprema sendviča sa slanutkom:
- Slanutak ocijedite od tekućine iz konzerve i lagano isperite. Celer i luk nasjeckajte na sitne komade.
- Vilicom zdrobite slanutak, pomiješajte ga s celerom i lukom.
- Dodajte majonezu, senf, sol i papar po želji.
- Na krišku kruha dodajte list zelene salate, pripremljenu smjesu od slanutka i nekoliko kriški svježe rajčice. Poklopite sendvič drugom kriškom kruha i odmah poslužite.
Savjet plus:
Kruh možete lagano tostirati, ali to nije nužno. Tako pripremljenu smjesu od slanutka možete staviti i u tortilju. Sendvič možete upotpuniti povrćem po želji te dodati koju krišku tvrdog sira.
Isprobajte i ove recepte za ukusne i brzopotezne obroke:
Dobar tek!