Brzopotezni recepti uvijek su nam najdraži, posebno kada dođu topli dani, pa ne želimo previše vremena provesti u kuhinji. Ako ste u situaciji da želite pripremiti zasitno i konkretno jelo za obitelj i prijatelje, a ne želite potrošiti previše vremena i novca – inspirirajte se receptom koji donosimo u nastavku.
Brza pita s mesom i krumpirom – sastojci:
- 400 g mljevenog mesa po izboru
- 500 g gotovih kora za pite i savijače
- 2 glavice luka
- 3 srednje velika krumpira
- 100 ml ulja za premazivanje kora
- sol, mješavina začina, papar
Preljev:
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml mineralne vode
- sol
Pita s mesom i krumpirom blogerice Staše toliko je ukusna da se recept nije mijenjao 30 godina (Foto: Instagram@kuvajte_sa_stasom)
Brza pita s mesom i krumpirom – priprema:
- Sitno nasjeckajte luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso, dobro promiješajte, začinite i dinstajte dok ne ispari tekućina. Dodajte naribani krumpir pa pričekajte da tekućina ponovno ispari.
- Pripremite preljev – sve sastojke pomiješajte u homogenu smjesu.
- Složite pitu. Kako biste dobili sočnu, visoku pitu poput ove, koristite četvrtasti pleh veličine 20 x 30.
- Tri kore odvojite i ostavite sa strane.
- Ostatak kora presjecite na pola da odgovaraju veličini pleha. Dvije kore ostaviti cijele i stavite ih u pleh tako da polovice kore izviruju iz pleha. Na njih stavite tri žlice nadjeva pa ga preklopite s još jednom korom prerezanom na pola. Ponovno stavite tri žlice nadjeva pa prepolovljenu koru i tako sve dok ne potrošite meso. Na kraju korama koje izviruju iz pleha preklopite pitu.
- Kad ste potrošili sav nadjev, pitu prelijte uljem i "ušuškajte" korama koje ste ostavili sa strane kako biste je dobro zatvorili.
- Sirovu pitu izrežite na komade pa prelijte preljevom, koji treba ući u sve presjeke.
- Ostavite oko 20 minuta da pita upije preljev. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.
Recept za ukusnu pitu s nama je podijelila food blogerica Staša, a još sličnih recepata možete pronaći na njezinu profilu i u nastavku:
Dobar tek!