Pita s mesom i krumpirom
Pita s mesom i krumpirom (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Meso, krumpir i fantastičan preljev: Imamo recept za najfiniju pitu

25-08-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Brzopotezni recepti uvijek su nam najdraži, posebno kada dođu topli dani, pa ne želimo previše vremena provesti u kuhinji. Ako ste u situaciji da želite pripremiti zasitno i konkretno jelo za obitelj i prijatelje, a ne želite potrošiti previše vremena i novca – inspirirajte se receptom koji donosimo u nastavku.

 

Brza pita s mesom i krumpirom – sastojci:

  • 400 g mljevenog mesa po izboru
  • 500 g gotovih kora za pite i savijače
  • 2 glavice luka
  • 3 srednje velika krumpira
  • 100 ml ulja za premazivanje kora
  • sol, mješavina začina, papar
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Preljev:

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml mineralne vode
  • sol

Brza pita s mesom i krumpirom – priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso, dobro promiješajte, začinite i dinstajte dok ne ispari tekućina. Dodajte naribani krumpir pa pričekajte da tekućina ponovno ispari.
  2. Pripremite preljev – sve sastojke pomiješajte u homogenu smjesu.
  3. Složite pitu. Kako biste dobili sočnu, visoku pitu poput ove, koristite četvrtasti pleh veličine 20 x 30.
  4. Tri kore odvojite i ostavite sa strane.
  5. Ostatak kora presjecite na pola da odgovaraju veličini pleha. Dvije kore ostaviti cijele i stavite ih u pleh tako da polovice kore izviruju iz pleha. Na njih stavite tri žlice nadjeva pa ga preklopite s još jednom korom prerezanom na pola. Ponovno stavite tri žlice nadjeva pa prepolovljenu koru i tako sve dok ne potrošite meso. Na kraju korama koje izviruju iz pleha preklopite pitu. 
  6. Kad ste potrošili sav nadjev, pitu prelijte uljem i "ušuškajte" korama koje ste ostavili sa strane kako biste je dobro zatvorili.
  7. Sirovu pitu izrežite na komade pa prelijte preljevom, koji treba ući u sve presjeke.
  8. Ostavite oko 20 minuta da pita upije preljev. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.

 

Recept za ukusnu pitu s nama je podijelila food blogerica Staša, a još sličnih recepata možete pronaći na njezinu profilu i u nastavku: 

Pita s tikvicama Recept za najbržu pitu s tikvicama koja je gotova u tri koraka

Ftines pita Jelene Marić Zdrava pita sa sirom od nekoliko sastojaka mogla bi postati omiljeni ručak

Pita zeljanica Pita zeljanica: Najlakši recept za fino jelo koje ćete htjeti jesti za doručak, ručak i večeru

Musaka s tikvicama Napokon je došlo vrijeme tikvica, evo recepta za jelo koje možete ručati dva dana

Musaka od poriluka Što danas za ručak? Naš prijedlog je musaka od poriluka

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još