Pita s mesom i krumpirom
Pita s mesom i krumpirom (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Meso, krumpir i fantastičan preljev: Imamo recept za najfiniju pitu

25-08-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Brzopotezni recepti uvijek su nam najdraži, posebno kada dođu topli dani, pa ne želimo previše vremena provesti u kuhinji. Ako ste u situaciji da želite pripremiti zasitno i konkretno jelo za obitelj i prijatelje, a ne želite potrošiti previše vremena i novca – inspirirajte se receptom koji donosimo u nastavku.

 

Brza pita s mesom i krumpirom – sastojci:

  • 400 g mljevenog mesa po izboru
  • 500 g gotovih kora za pite i savijače
  • 2 glavice luka
  • 3 srednje velika krumpira
  • 100 ml ulja za premazivanje kora
  • sol, mješavina začina, papar
U trendu Limunčići Prefini Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept Severina ponovno modno oduševljava Savršen spoj Kad vidite kakvu suknju Severina nosi zimi, znat ćete da ste je s razlogom proglasile kraljicom stila Lješnjak gnijezda Lješnjak gnijezda Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće

Preljev:

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml mineralne vode
  • sol

Brza pita s mesom i krumpirom – priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso, dobro promiješajte, začinite i dinstajte dok ne ispari tekućina. Dodajte naribani krumpir pa pričekajte da tekućina ponovno ispari.
  2. Pripremite preljev – sve sastojke pomiješajte u homogenu smjesu.
  3. Složite pitu. Kako biste dobili sočnu, visoku pitu poput ove, koristite četvrtasti pleh veličine 20 x 30.
  4. Tri kore odvojite i ostavite sa strane.
  5. Ostatak kora presjecite na pola da odgovaraju veličini pleha. Dvije kore ostaviti cijele i stavite ih u pleh tako da polovice kore izviruju iz pleha. Na njih stavite tri žlice nadjeva pa ga preklopite s još jednom korom prerezanom na pola. Ponovno stavite tri žlice nadjeva pa prepolovljenu koru i tako sve dok ne potrošite meso. Na kraju korama koje izviruju iz pleha preklopite pitu. 
  6. Kad ste potrošili sav nadjev, pitu prelijte uljem i "ušuškajte" korama koje ste ostavili sa strane kako biste je dobro zatvorili.
  7. Sirovu pitu izrežite na komade pa prelijte preljevom, koji treba ući u sve presjeke.
  8. Ostavite oko 20 minuta da pita upije preljev. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.

 

Recept za ukusnu pitu s nama je podijelila food blogerica Staša, a još sličnih recepata možete pronaći na njezinu profilu i u nastavku: 

Pita s tikvicama Recept za najbržu pitu s tikvicama koja je gotova u tri koraka

Ftines pita Jelene Marić Zdrava pita sa sirom od nekoliko sastojaka mogla bi postati omiljeni ručak

Pita zeljanica Pita zeljanica: Najlakši recept za fino jelo koje ćete htjeti jesti za doručak, ručak i večeru

Musaka s tikvicama Napokon je došlo vrijeme tikvica, evo recepta za jelo koje možete ručati dva dana

Musaka od poriluka Što danas za ručak? Naš prijedlog je musaka od poriluka

Dobar tek!