Posljednjih nekoliko sezona 70-e godine prošlog stoljeća poslužile su kao ozbiljna modna inspiracija. Od traperica visokog struka, preko lepršavih hlača do jakni s resama.

Osim toga, ovo ludo desetljeće imalo je utjecaj i na frizure. Šiške-zavjese vratile su se, naime, na velika vrata. Radi se o šiškama razdijeljenima na sredinu i podijeljenima u dva pramena.

Već neko vrijeme traje njihova popularnost, a stručnjaci za kosu previđaju da će i u 2022. godini ona samo rasti. Prednost ovih šišaka je ta da ih je lako maknuti sa strane kako biste otvorili lice, a njihova dužina idealna je i za isticanje jagodičnih kostiju. Također, radi se o šiškama koje je najlakše održavati, a svi znamo kako nakon šišanja šiški vrlo često i vrlo brzo uslijedi žaljenje.

Ove šiške se naime polako pretvaraju u lijep "okvir" i izgledaju dobro u bilo kojoj fazi. Prema riječima frizera, neke klijentice s ovakvim šiškama viđaju tek svakih pola godine do godinu dana.

Koja im frizura bolje pristaje? 10 poznatih Hrvatica koje su drastično kratile kosu

Kratka, poluduga i duga: Tri frizure za ljeto s kojima ćete uvijek izgledati sjajno

Šiške-zavjese su frizura koju vole čak i one žene kojima smeta kosa na čelu, a ne mogu im odoljeti ni mnoge slavne dame. U našoj galeriji izdvojili smo njih 20 koje su u nekoj fazi života nosile ove šiške, a s čijom slikom možete otići kod svoje frizerske jednom kada odlučite da je vrijeme za rezanje.