Volimo modnu klasiku, a još više volimo odmak od klasike koji malo prodrma ustaljene obrasce odijevanja. Odabir neuobičajene obuće najlakši je način da u svoje kombinacije unesete nešto novo i malo drugačije.

Galerija

S obzirom na to da na tržištu uistinu ne nedostaje zanimljivih i efektnih modela obuće, danas stvarno nije problem odabrati cipele koje će postati glavna zvijezda vašeg modnog izdanja.

Umjesto klasičnih čizmica, naša današnja street style zvijezda odlučila se za model Patti modne kuće Louis Vuitton koji plijeni pažnju otkako se prvi put pojavio na modnim pistama, a zatim i u kombinacijama svjetskih trendseterica.

Vuittonove čizmice Patti u street style izdanju sa zagrebačke špice Foto: Josip Moler/Cropix

Lansirane u kolekciji za jesen/zimu 2021. godine, čizme Patti dolaze u dvije varijante - visokoj i niskoj.

Čizmica Patti na reviji modne kuće Louis Vuitton za jesen/zimu 2021. Foto: Profimedia

Potonja se svidjela i zgodnoj plavuši sa zagrebačke špice koje ja odabrala color block model s gornjištem u smeđoj i crnoj boji te potpeticom u kobalt-plavoj.

Čizmice Patti modne kuće Louis Vuitton Foto: Louis Vuitton

Kao što se može pretpostaviti po izgledu, dizajn ovih čizmica inspiriran je kožnatom jaknom. Osmislio ih je Nicolas Ghesquiere, bivši kreativni direktor modne kuće Louis Vuitton, koji je reinterpretirao jedan od najpopularnijih odjevnih komada i tako stvorio čizme koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Čizmice Patti modne kuće Louis Vuitton u street style izdanjima s Pariškog tjedna mode - 1 Foto: Profimedia

Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu

Wow! Zgužvane salonke dame iz Zagreba mnogi se ne bi usudili nositi