U Hrvatskoj je svadba narodno veselje, čemu svjedoče i neobični običaji koji su se razvili u raznim regijama. Neki od tih običaja su zabavni i podižu atmosferu na svadbi, a drugi pak prelaze granicu zdravog razuma.

Kako bismo provjerili zašto ne propitkujemo stare običaje koji su pomalo opasni i teško ih je razumjeti, napravili smo zabavni tekst u kojemu smo naveli sedam svadbenih običaja koje bismo rado izbacili.

To su, redom, bili:

Pucanje iz vatrenog oružja sa svrhom istjerivanja zlih duhova i negativne energije, čitanje na razglas koliko je koji gost novca stavio u kovertu, plaćanje mladenke i plaćanje za ples s mladenkom, lažna mladenka, barjaktar koji izvodi opasne vratolomije kroz prozor automobila, skidanje podvezice mladenki s bedra te kasno darivanje.

U tekstu smo vas zamolili da date svoj glas u anketi kako bismo, uz vašu pomoć, pronašli odgovor na pitanje:

Koji od ovih svadbenih običaja trebamo poslati u zaborav?

Situacije je bila doista gusta, a u anketi smo, u trenutku pisanja ovog teksta, prikupili točno 4240 glasova. 32 posto od ukupnog broja glasova izrazilo je mišljenje da je pucanje iz vatrenog oružja običaj koji trebamo izbaciti, bez obzira što se radi o njegovanju tradicije.

Sljedeći običaj koji biste najradije izbacili jest čitanje darovanog iznosa. Za izbacivanje ovog svadbenog običaja glasalo je čak 29 posto glasača. 21 posto glasača izjasnilo se da bi najradije ukinuli više od jednog svadbenog običaja, a na četvrtom mjestu na listi najgorih običaja, s osam posto vaših glasova, završilo je skidanje podvezice.

Glasanje je još uvijek otvoreno, stoga možete i vi s nama podijeliti svoje mišljenje.

U anketi nam recite svoje mišljenje, a u nastavku pronađite još zanimljivosti o svadbama i vjenčanjima. 

Provjerite i zašto mladenke nose buket. 

Ulazak mladenaca: 10 pjesama koje će odmah zapaliti atmosferu na svadbi "Nepristojno je odbiti": Četiri razloga zašto reći ne kumstvu na krstitkama, krizmama i vjenčanjima U brojevima je istina: Koji je savršen datum za (vaše) vjenčanje? Jedno od najtežih pitanja za mladence: Koliko ljudi pozvati na vjenčanje? Izbjegnite ove situacije kada planirate svadbu ako želite da se gosti dobro provedu Evo zašto biste u obzir trebali uzeti vjenčanje petkom ili nedjeljom Organizatorica ističe tri stvari na kojima ne bismo trebali štedjeti kad planiramo vjenčanje Sedam grešaka koje mladenke rade kada traže savršenu vjenčanicu

Provjerite koji su to najveći trendovi u vjenčanjima u godini pred nama, dva se posebno ističu