Subotnje vjenčanje toliko je ukorijenjeno u običaje i tradiciju, da se često ni ne pomišlja na ostale dane, no petak i nedjelja mogu se pokazati još boljim odabirom.

Subota je dan za svadbe i to mora biti tako i nikako drugačije, makar značilo da ćete na slobodan termin čekati više mjeseci nego što biste željeli? Pa zapravo ne mora.

Prikladan dan za vjenčanje onaj je koji mladencima najviše odgovara i potpuno je nevažno hoće li to biti subota, ponedjeljak ili četvrtak. Dakako, vikend opcije uvijek su bolje jer tijekom radnog tjedna gosti imaju mnogo obaveza, ali to ne mora značiti da je upravo subota taj idealan dan. Upravo suprotno, petak i nedjelja nude cijelu lepezu prednosti koje bi se itekako trebale uzeti u obzir.

Vjenčanje koje traje cijeli vikend

Nedjelja je izvrstan odabir jer tako vjenčanje zapravo može trajati cijeli vikend, a imat ćete puno više vremena i za pripremu, kao i vaši uzvanici. Nakon radnog petka tu će biti još i cijela subota za pripremanje, ali i za odmor i skupljanje energije.

Ako želite, možete u subotu pripremiti manje okupljanje za najbliskiju obitelj i prijatelje i tako napraviti uvod u vaš veliki dan, ali se i u njihovom društvu riješiti stresa i opustiti. Dakako, možete se odmarati i u miru i samoći, uz kućne spa tretmane, omiljenu knjigu ili film – što god vam puni baterije može biti na vašem subotnjem rasporedu.

Održavanje nedjeljnog vjenčanja također znači da gosti mogu doći opušteni, znajući da su ispunili svoj popis obaveza u petak i subotu i stigli pripremiti sve za radni tjedan, što im omogućuje da se usredotoče na najbolji provod bez ometanja. Još jedan bonus predstavlja i manji promet na cestama.

Možda i najatraktivniji razlog za vjenčanje nedjeljom je to što će željene lokacije biti puno dostupnije, ali i nešto jeftinije pa biste mogli značajno uštedjeti. Mnoga će mjesta nuditi posebne cijene za vjenčanja rezervirana nedjeljom, uključujući nižu naknadu za najam i manje troškove cateringa.

Ipak, nužno je istaknuti i očitu manu, a to je činjenica da je već idući dan radni ponedjeljak pa slavlje do dugo u noć za veći broj gostiju vjerojatno neće biti opcija. No tu uskače ideja dnevnog vjenčanja, a upravo je takav tip vjenčanja idealan za tople i sunčane dane koji nam stižu.

A što nudi petak?

Niža cijena i puno veća dostupnost prostora i ovdje se ističu kao glavna i velika prednost.

Dok se kod nedjelje kao velika mana čini to što već idući dan počinje radni tjedan, petak nudi upravo suprotno: nakon slavlja pred vama i gostima je još cijeli vikend koji se može iskoristiti ili za nastavak manjih slavlja i druženja ili za odmor i uživanje te procesuiranje dojmova i emocija.

Važno je napomenuti i da je subota obično dan kada se događa i sve drugo, posebice na proljeće kada kreću, primjerice, krizme. Petkom je manja vjerojatnost da ćete se natjecati s drugim svečanostima, velikim sportskim ili društvenim događanjima.

Ono što je također specifično kod vjenčanja petkom ili nedjeljom je to da će uvijek imati i predznak nečeg neobičnog i drugačijeg pa će i mladencima i uzvanicima biti još posebnije i uspomene vezane uz njega isticat će se u masi subotnjih vjenčanja.

Koji je dan najbolji za vjenčanje?

glasova:

Provjerite koji su to najveći trendovi u vjenčanjima u godini pred nama, dva se posebno ističu Trendovi u vjenčanjima u 2024. Trendovi u vjenčanjima u 2024. Trendovi u vjenčanjima u 2024. +6 Trendovi u vjenčanjima u 2024.

Hlače su svadbeni hit: Biste li odabrali ove kombinacije umjesto vjenčanice? Amsale Rime Arodaky Cucculelli Shaheen +6 Danielle Frankel

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju