Usred užurbane svakodnevnice koja uključuje posao, obitelj, partnere... nevjerojatno je lako zanemariti neke dijelove naših života koji su jednako važni. Zanemarimo ih, a da toga nismo ni svjesni. Jedan takav dio života koji nesvjesno znamo staviti u drugi plan jesu naše prijateljice.

Ponekad zanemarivanje preraste u udaljavanje i u nekom trenutku nađemo se u situaciji u kojoj trebamo popravljati odnos koji nam je toliko bitan za održavanje sreće, posebno u trenucima kada život postane kaotičan.

Rješenje problema vrlo često može biti tek jedan telefonski poziv. Možda ga morate obaviti već sad i svojoj srodnoj duši dati do znanja koliko vam znači.

U nastavku pročitajte tri znaka da je došlo vrijeme da uzmete telefon u ruke i nazovete svoju najbolju prijateljicu:

1. U posljednje vrijeme provodite premalo vremena skupa

Naravno da sa svojom prijateljicom ne morate biti skupa non-stop, međutim ako osjetite da se u posljednje vrijeme i ne trudite pronaći previše vremena za nju, vrijeme je da ju nazovete i dogovorite druženje kako biste se vrlo brzo i lako podsjetili zašto ju trebate u životu.

Dobri duh "Prijatelja": Pet životnih lekcija koje smo naučili od Phoebe Buffay

Ni čuti! "Dobronamjerne" rečenice koje ne smijete reći singl prijateljici

2. Niste sigurni što se događa u njezinu životu

Posao, suprug, djeca... Zbog gomile stvari o kojima se svakodnevno brinete zaboravili ste na najbolju prijateljicu i ne sjećate se kad ste ju zadnji put pitali što se događa u njezinu životu? Kod iskrenog prijateljstva super je to da nas naše prijateljice vole, razumiju i podržavaju u situacijama u kojima nitko drugi to ne bi napravio, međutim i one ponekad trebaju nekoga s kim će podijeliti novosti, požaliti se, pohvaliti se...

Ako ste upravo shvatili da niste sigurni što se događa u životu vaše najbolje prijateljice - uzmite telefon u ruke i primite se posla.

Pitanje koje muči mnoge: Kako steći prave prijatelje u tridesetima?

I vikend je dovoljan: Zašto je putovanje s prijateljicama jako dobra ideja?

3. Niste se vidjele neko vrijeme i sada vam se čini da možete bez nje

Našli ste dečka, izrekli ste sudbonosno da, dobili ste dijete, u vašem životu su se dogodile neke promjene zbog kojih u posljednje vrijeme niste imali vremena za druženja s prijateljicom i sada vam se čini da možete bez nje i da imate sve što vam treba.

To nije istina. Ako ste se uljuljali u neku novu rutinu, trgnite se i iziđite iz nje. Nazovite najbolju prijateljicu jer će se sigurno dogoditi dan koji će moći popraviti samo razgovor s njom, a onda više neće biti tu.

Najbolje prijateljice naše su privatne navijačice, osobe koje nam uvijek čuvaju leđa, raduju se zbog naših uspjeha, tuguju s nama, pozitivno utječu na naše samopouzdanje... Sve to je samo mali dio razloga zbog kojih ih trebamo čuvati.

Zato nemojte dopustiti da uništite odnos koji je zapravo tako lako održavati.