Usred užurbane svakodnevnice koja uključuje posao, obitelj, partnere... nevjerojatno je lako zanemariti neke dijelove naših života koji su jednako važni. Zanemarimo ih, a da toga nismo ni svjesni. Jedan takav dio života koji nesvjesno znamo staviti u drugi plan jesu naše prijateljice.

Ponekad zanemarivanje preraste u udaljavanje i u nekom trenutku nađemo se u situaciji u kojoj trebamo popravljati odnos koji nam je toliko bitan za održavanje sreće, posebno u trenucima kada život postane kaotičan.

Rješenje problema vrlo često može biti tek jedan telefonski poziv. Možda ga morate obaviti već sad i svojoj srodnoj duši dati do znanja koliko vam znači.

U nastavku pročitajte tri znaka da je došlo vrijeme da uzmete telefon u ruke i nazovete svoju najbolju prijateljicu:

1. U posljednje vrijeme provodite premalo vremena skupa

Naravno da sa svojom prijateljicom ne morate biti skupa non-stop, međutim ako osjetite da se u posljednje vrijeme i ne trudite pronaći previše vremena za nju, vrijeme je da ju nazovete i dogovorite druženje kako biste se vrlo brzo i lako podsjetili zašto ju trebate u životu.

Slika nije dostupna Dobri duh "Prijatelja": Pet životnih lekcija koje smo naučili od Phoebe Buffay

Slika nije dostupna Ni čuti! "Dobronamjerne" rečenice koje ne smijete reći singl prijateljici

2. Niste sigurni što se događa u njezinu životu

Posao, suprug, djeca... Zbog gomile stvari o kojima se svakodnevno brinete zaboravili ste na najbolju prijateljicu i ne sjećate se kad ste ju zadnji put pitali što se događa u njezinu životu? Kod iskrenog prijateljstva super je to da nas naše prijateljice vole, razumiju i podržavaju u situacijama u kojima nitko drugi to ne bi napravio, međutim i one ponekad trebaju nekoga s kim će podijeliti novosti, požaliti se, pohvaliti se...

Ako ste upravo shvatili da niste sigurni što se događa u životu vaše najbolje prijateljice - uzmite telefon u ruke i primite se posla.

Prijateljice Pitanje koje muči mnoge: Kako steći prave prijatelje u tridesetima?

Tri prijateljice na putovanju I vikend je dovoljan: Zašto je putovanje s prijateljicama jako dobra ideja?

3. Niste se vidjele neko vrijeme i sada vam se čini da možete bez nje

Našli ste dečka, izrekli ste sudbonosno da, dobili ste dijete, u vašem životu su se dogodile neke promjene zbog kojih u posljednje vrijeme niste imali vremena za druženja s prijateljicom i sada vam se čini da možete bez nje i da imate sve što vam treba.

To nije istina. Ako ste se uljuljali u neku novu rutinu, trgnite se i iziđite iz nje. Nazovite najbolju prijateljicu jer će se sigurno dogoditi dan koji će moći popraviti samo razgovor s njom, a onda više neće biti tu.

Najbolje prijateljice naše su privatne navijačice, osobe koje nam uvijek čuvaju leđa, raduju se zbog naših uspjeha, tuguju s nama, pozitivno utječu na naše samopouzdanje... Sve to je samo mali dio razloga zbog kojih ih trebamo čuvati.

Zato nemojte dopustiti da uništite odnos koji je zapravo tako lako održavati.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju