U Zagrebu se održava Tjedan suvremenog plesa koji svoja vrata zatvara 11. lipnja, a u igri darivanja možete osvojiti 2 x 2 ulaznice za predstavu One-hit Wonders koja je na rasporedu 10. lipnja u 19:30 sati u Zagrebačkom plesnom centru na adresi Ilica 10. Koreografiju predstave potpisuje Sol Picó.

Predstava One-hit Wonders je priča o putovanju na koje Sol Picó kreće u avionu kojim upravlja njezin alter ego.

Sol izvodi predstavu u kojoj svoju ranjivost izlaže svojim suputnicima (publici), otkrivajući unutarnji strah prisutan kroz cijelu njezinu umjetničku karijeru. Predstava One-hit Wonders nudi panoramski pogled na proces umjetničke karijere provedene na nožnim prstima: ono što je preostalo, što se zadržava, što se postiže.

"Tjedan suvremenog plesa": Druženje uz ples na festivalu koji odolijeva svim izazovima

Valentina Walme podijelila svoje trikove za prekrasne noge kao u plesačice

Inače, posjetitelji Tjedna suvremenog plesa su prije nekoliko godina imali prilike upoznati katalonsku umjetnicu Sol Picó koja je tada oduševila publiku, a sada se, nakon nešto više od deset godina, predstavlja kroz samoironični osvrt, uz zdravu dozu humora, na vlastitu karijeru provedenu u plesu (iz ženske perspektive).

Ukoliko želite pogledati predstavu One-hit Wonders na našu e-mail adresu pošaljite odgovor na pitanje - kako se zove koreografkinja predstave. Svoj odgovor pošaljite na zadovoljna@novatv.hr do 16 sati u ponedjeljak 10. lipnja.

Podsjetimo i da je tijekom 36. godina postojanja Tjedan suvremenog plesa podržao više generacija hrvatskih koreografa, a njegovi organizatori ostvarili su veliki broj međunarodnih suradnji te prezentirali radove preko 1000 međunarodno priznatih umjetnika i skupina, doprinoseći internacionalizaciji hrvatske scene.

Ovogodišnje, 36. izdanje međunarodnog festivala Tjedan suvremenog plesa ponovno nas je spojilo s nekim poznatim i dragim imenima međunarodne scene, no donijelo je i nove predstave hrvatskih plesnih grupa i autora.

Sol Picó u predstavi svoju ranjivost izlaže publici Foto: danceweekfestival.com