U Zagrebu se održava Tjedan suvremenog plesa koji svoja vrata zatvara 11. lipnja, a u igri darivanja možete osvojiti 2 x 2 ulaznice za predstavu One-hit Wonders koja je na rasporedu 10. lipnja u 19:30 sati u Zagrebačkom plesnom centru na adresi Ilica 10. Koreografiju predstave potpisuje Sol Picó.

Predstava One-hit Wonders je priča o putovanju na koje Sol Picó kreće u avionu kojim upravlja njezin alter ego.

Sol izvodi predstavu u kojoj svoju ranjivost izlaže svojim suputnicima (publici), otkrivajući unutarnji strah prisutan kroz cijelu njezinu umjetničku karijeru. Predstava One-hit Wonders nudi panoramski pogled na proces umjetničke karijere provedene na nožnim prstima: ono što je preostalo, što se zadržava, što se postiže.

Inače, posjetitelji Tjedna suvremenog plesa su prije nekoliko godina imali prilike upoznati katalonsku umjetnicu Sol Picó koja je tada oduševila publiku, a sada se, nakon nešto više od deset godina, predstavlja kroz samoironični osvrt, uz zdravu dozu humora, na vlastitu karijeru provedenu u plesu (iz ženske perspektive).

Ukoliko želite pogledati predstavu One-hit Wonders na našu e-mail adresu pošaljite odgovor na pitanje - kako se zove koreografkinja predstave. Svoj odgovor pošaljite na zadovoljna@novatv.hr do 16 sati u ponedjeljak 10. lipnja.

Podsjetimo i da je tijekom 36. godina postojanja Tjedan suvremenog plesa podržao više generacija hrvatskih koreografa, a njegovi organizatori ostvarili su veliki broj međunarodnih suradnji te prezentirali radove preko 1000 međunarodno priznatih umjetnika i skupina, doprinoseći internacionalizaciji hrvatske scene.

Ovogodišnje, 36. izdanje međunarodnog festivala Tjedan suvremenog plesa ponovno nas je spojilo s nekim poznatim i dragim imenima međunarodne scene, no donijelo je i nove predstave hrvatskih plesnih grupa i autora.

Sol Picó u predstavi svoju ranjivost izlaže publici
Sol Picó u predstavi svoju ranjivost izlaže publici (Foto: danceweekfestival.com)