Nedavno se na društvenim mrežama pojavila priča koja je izazvala raspravu među korisnicima.

Jedna je mlada žena ispričala kako je odbila dati ključ svoga doma svekrvi prije nego što su otišli na dugo putovanje. Iako je svekrva iskazala želju da provjeri stanje dok ih nema, žena se nije osjećala ugodno s idejom da netko drugi ima pristup njihovu privatnom prostoru dok njih nema kod kuće.

Ta je situacija pokrenula jednu osjetljivu temu u obiteljskim odnosima:

Trebaju li roditelji imati ključeve vašeg stana ili kuće?

Iako se radi o naizgled jednostavnom pitanju, ono može otvoriti neugodne rasprave o privatnosti, povjerenju i granicama u odnosima, posebno kad se radi o kompliciranom odnosu kakav je onaj između svekrve i snahe.

Mlada žena otvoreno je rekla svekrvi da joj ne želi dati ključeve jer se ne osjeća ugodno da bilo tko hoda po njihovu domu dok njih nema kod kuće. Svekrva je jako teško prihvatila tu vijest te ju je upitala što bi bilo da, primjerice, izbije požar dok ih nema.

Ljutnja je postala još veća nakon što je njezin sin stao iza leđa svoje žene i rekao da je to njihova zajednička odluka. Svekrva smatra da su im trebali dati kopiju ključeva čim su uselili u novi stan – za ne daj Bože.

Zbunjena zbog ljutnje svoje svekrve, žena je objavila status na jednoj društvenoj mreži, a mišljenje je sasvim podijeljeno.

Dok neki smatraju da je svekrva u pravu i da je sasvim normalna stvar da netko pazi na vaš dom dok vas nema, drugi su stali na stranu snahe i potvrdili da svekrva ipak traži previše.

U anketi nam recite što mislite o ovoj temi.

Provjerite osam znakova da vas svekrva zapravo voli, ali i pet stvari koje će svaka svekrva zamjeriti snahi. 

"Ona je divna supruga mom bivšem mužu, ali ne želim da je moje dijete naziva mamom" Stigle su neke nove generacije baka kojima nije problem reći da ne žele čuvati unuke